Cine este Juraj Cintula, bărbatul de 71 de ani care l-a împușcat pe Robert Fico. „Vă spun un lucru: nu l-a votat”

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de un bărbat de 71 de ani care fondase în urmă cu mai mulți ani o „mișcare antiviolență”. Fico, despre care medicii spun că e în stare stabilă, a fost împușcat de cinci ori când ieșea dintr-o întâlnire guvernamentală. Atacatorul a fost prins imediat și a declarat că nu este de acord cu politica premierului. De altlfel, Fico este o figură polarizantă și controversată în Slovacia, după ce s-a dovedit mai aproape de Rusia decât de Uniunea Europeană. Chiar și așa, incidentul a lăsat întreaga țară în stare de șoc.

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ