Durata de viață a pisicilor. Este adevărat sau nu că felinele au 9 vieți

Pentru prima dată, oamenii de știință au elaborat un tabel al speranței de viață pentru pisici, bazat pe factori specifici. Studiul, condus de Colegiul Regal Veterinar din Marea Britanie și Universitatea Națională Chung Hsing din Taiwan, a analizat datele a aproximativ 7.500 de pisici din Marea Britanie care au decedat între ianuarie 2019 și martie 2021.

Cât de mult trăiește o pisică

Concluziile studiului indică o speranță de viață medie mai mare pentru pisicile de sex feminin, cu 1,33 ani în plus față de motani. Rasa birmaneză conduce în topul longevității, cu o medie de 14,4 ani, urmată de corciturile, cu 11,9 ani, și de siameze, cu 11,7 ani. În contrast, Sphynx-ul este considerat a avea cea mai scurtă speranță de viață, de obicei sub 6,8 ani.

Factorii care au influențat durata de viață a pisicilor includ apartenența la rase pure, greutatea excesivă sau subponderalitatea. Evitarea extremelor în greutate și a raselor pure poate contribui la o viață mai lungă și sănătoasă pentru pisici.

Tot ce trebuie să știe stăpânii de pisici

Medicul Dan O’Neill, co-autor al studiului, explică că aceste predicții pot ajuta stăpânii și medicii veterinari să ia decizii informate cu privire la tratament sau îngrijirea pisicilor lor. Cu aceste informații, se poate planifica mai bine pentru a profita la maximum de prezența pisicii în viața lor.

Înțelegerea speranței de viață a pisicii tale poate contribui la o relație mai lungă și mai fericită cu animalul de companie, oferindu-ți oportunitatea de a profita la maximum de prezența lui în viața ta.

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Zelenski anunță că s-a făcut primul pas tangibil spre pace. Episod istoric pentru Ucraina la summitul din Elveția

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite, după Conferinţa de pace pentru Ucraina găzduită de Elveţia, că s-a făcut primul pas tangibil spre pace, în unitatea fără precedent a ţărilor din întreaga lume.

Liderii UE nu reușesc să se decidă asupra celui de-al doilea mandat al Ursulei von der Leyen

Liderii UE nu au ajuns încă la o decizie cu privire la un al doilea mandat pentru Ursula von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.  

Elkotech România – afaceri în creștere în 2023, la aproape 600 milioane de lei

Elkotech România, subsidiara locală a grupului leton Elko, a realizat anul trecut vânzări de 595,74 milioane de lei, în urcare cu 3,6% față de 2022, în timp ce profitul net a coborât cu 8,5%, la 3,96 milioane de lei.

ULTIMA ORĂ