Guvernul crește din nou limita de îndatorare de pe piața externă. Este nevoie de împrumuturi suplimentare, din cauza întârzierilor din PNRR

Plafonul pentru emisiuni de obligațiuni pe piețele externe, în cadrul programului Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat “Medium Term Notes” (Programul MTN), va crește de la 68 de miliarde de euro la 75 miliarde de euro, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern pregătit de către Ministerul Finanțelor. Ministerul menționează că pentru acest an a fost planificată încasarea a două tranșe de împrumut din PNRR, dar până în prezent nu a fost atrasă niciuna, astfel că este estimată posibilitatea creșterii sumelor atrase prin euroobligațiuni cu suma de 1 miliarde de euro, la 10,5 miliarde euro în cursul anului curent.

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ