O nouă taxă pentru fermieri. Sunt impozitați pentru că vând la piață

Producătorii agricoli care activează cu atestate și carnete de producător vor trebui să suporte un impozit suplimentar pentru transportul propriilor recolte. Noua taxă pentru micii fermieri este impusă de ANAF și ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie. Aceasta va afecta direct micii producători care își transportă singuri produsele obținute în exploatație, precum laptele sau brânza.

Fermierii sunt disperați. Importurile îi lasă cu marfa pe tarabe

Lovitura vine în timp ce agricultorii se zbat să supraviețuiască. În județul Mehedinți, au ajunsă să vândă kilogramul de roșii chiar și cu 5 lei. Din păcate însă, aceștia spun că roșiile aduse din import rămân o mare concurență.

„Nu e calitate ca ce avem noi, că ce avem noi e calitate, oamenii o spun!”, transmit agricultorii.

„Sunt puse de pe 15 februarie, au fost puse la încălzit, am reușit să scoatem producția mai devreme.”, completează fermierii.

De altfel, românii consumă în exces și carne din import. În ultimul raport al Comisiei Europene, țara noastră a fost identificată ca lider în importul de carne de porc congelată în primele două luni ale anului 2024. Cantități semnificative provin din America de Sud, în special din Chile. 

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ