[P] Bacăul poate avea prima femeie președinte de Consiliu Județean!

Alegerile locale din 9 iunie pot consemna, în județul Bacău, o premieră politică: funcția de președinte al Consiliului Județean să fie adjudecată de o femeie – senatoarea PSD Cristina Breahnă – Pravăț. Ar fi pentru prima dată, de la Revoluție încoace, când județul Bacău ajunge să fie condus de o femeie. De altfel, social-democrații băcăuani – fideli principiilor europene vizând egalitatea de gen și de șanse – nu sunt la prima performanță de acest fel. La alegerile parlamentare din 2020, PSD Bacău a propus mai multe femei pe listele de candidați, iar astăzi jumătate din cei 6 parlamentari social-democrați băcăuani sunt femei.

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ