Truc pentru grădinari. Află ce trebuie să plantezi lângă trandafiri pentru a scăpa de insectele dăunătoare

Secrete pentru a avea o grădină de invidiat

Afidele și omizile pot transforma rapid bucuria de a privi trandafirii într-o experiență dezamăgitoare, dar cu puțină atenție și planificare, poți să te bucuri de frumusețea lor fără griji.

Identificarea dăunătorilor trandafirilor

Pentru a proteja trandafirii împotriva dăunătorilor, este esențial să îi recunoști. Afidele sunt mici insecte de culoare verde sau roz care pot fi găsite pe mugurii și frunzele trandafirilor, hrănindu-se cu sucul plantei și lăsând în urmă o substanță lipicioasă numită miere. Omizile, pe de altă parte, pot mesteca frunzele tinere ale trandafirilor, ducând la apariția petelor negre și a altor probleme.

Plante companion pentru trandafiri

Plantele companion pot fi aliații tăi în lupta împotriva dăunătorilor trandafirilor. Iată câteva plante pe care le poți planta lângă trandafiri pentru a-i proteja:

Mușețelul: Are proprietăți repelente pentru afide și alte dăunătoare.

Busuioc: Emite un miros care descurajează afidele.

Menta: Gonește afidele și omizile, fiind o plantă eficientă pentru a menține grădina sănătoasă.

Ceapa și usturoiul: Membrii familiei cepei au un miros care îndepărtează dăunătorii și previn apariția petelor negre pe trandafiri.

Ierburi aromatice: Lavanda, busuiocul și alte ierburi aromatice pot contribui la menținerea sănătății trandafirilor și la îndepărtarea dăunătorilor.

Îngrijirea trandafirilor poate fi o provocare, dar cu o planificare atentă și cu plantele potrivite în vecinătate, poți să te bucuri de grădina ta ca în povești. Acum că știi ce să plantezi lângă trandafiri pentru a scăpa de afide și omizi, poți să-ți începi călătoria către o grădină plină de flori frumoase și sănătoase.

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ