Când va avea loc canonizarea lui Arsenie Boca. Vești bune pentru enoriași

spot_img

Canonizarea și evenimentul creștin major

Potrivit deciziei luate de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, canonizarea lui Arsenie Boca va avea loc în 2025. Acest an va fi denumit „Anul Mărturisitorilor”, marcând solemnitatea și importanța acestui act de recunoaștere spirituală.

Propunerea pentru canonizarea lui Arsenie Boca a fost făcută de către Sinodul Munteniei și Dobrogei, subliniind influența și spiritualitatea sa profundă în comunitatea ortodoxă. Împreună cu Arsenie Boca, au fost propuși și alți doi părinți pentru canonizare: părintele Constantin Sârbu și părintele Ilie Lăcătușu.

Viața marelui părinte Arsenie Boca

Viața lui Arsenie Boca a fost una plină de dedicare și rugăciune, fiind considerat unul dintre sfinții vremurilor moderne. Cu toate acestea, viața sa nu a fost lipsită de controverse. Născut în 1910 în județul Hunedoara, Arsenie Boca a fost supus criticilor și speculațiilor, inclusiv din partea fostei Securități.

Arsenie Boca a fost implicat în mai multe controverse legate de viața sa personală și afirmațiile sale. De-a lungul timpului, au apărut zvonuri și informații controversate despre presupusele sale legături cu Mișcarea Legionară și despre relația sa cu mama sa, de care s-ar fi îndepărtat după călugărie.

Profețiile lui Arsenie Boca

Pe lângă viața sa controversată, Arsenie Boca a fost cunoscut și pentru profețiile sale apocaliptice și pentru influența sa spirituală asupra credincioșilor. Cu toate acestea, aceste aspecte nu au diminuat devotamentul și rugăciunile aduse la mormântul său de mii de credincioși.

Canonizarea lui Arsenie Boca este un moment de reflecție și de recunoaștere pentru comunitatea ortodoxă românească. 

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Ce spune Nicolae Ciucă despre dineul ratat din SUA: „Doamne ferește!”

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a neagă că i-ar fi luat locul președintelui Klaus Iohannis la dineul de la Casa Albă, unde România nu a fost reprezentată. Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Iohannis l-ar fi delegat la dineu...

De ce nu se mai face transferul lui Arnold Garita la FCSB: „Gata, la revedere!”

Gigi Becali (66 de ani), patronul FCSB-ului, a anunțat că va renunța la transferul lui Arnold Garita (29 de ani). Fostul atacant de la FC Argeș era așteptat astăzi, 16 iulie, la vizita medicală. Zilele trecute, după remiza cu U Cluj, scor 1-1, din prima...

Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres

Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres

ULTIMA ORĂ