Cod roșu de caniculă în București: nopți tropicale și 40 de grade în weekend

spot_img

Zile toride în Capitală, unde meterologiii au emis noi avertizări de caniculă extremă. Sâmbătă și duminică va intra în vigoare un Cod Roșu de căldură persistentă. Bucureștenii vor avea parte de nopți tropicale și temperaturi de 40 de grade la acest sfârșit de săptămână, potrivit ANM.

Potrivit ANM, în Capitală, joi, 11 iulie, valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat ziua (viteze la rafală de până la 35…40 km/h), apoi slab.

Vineri, 12 iulie, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat (viteze la rafală de până la 30…35 km/h).

Sâmbătă, 13 iulie, valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, 14 iulie, valul de căldură intens și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Un val puternic de căldură afectează întreaga țara în următoarele zile. ANM a emis un Cod Roșu de caniculă care vizează mai mult de jumătate din țară. Harta cu zonele afectate.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Autoritățile din SUA ar fi fost informate cu privire la un complot al Iranului de ucidere a lui Donald Trump

Autoritățile americane au obținut informații de la o sursă nedezvăluită cu privire la un complot al Iranului de asasinare a lui Donald Trump.  

ANALIZĂ Rapperul Wiz Khalifa n-ar fi fumat cannabis în Malaysia ori Singapore. De ce a fost aclamat Andrew Tate, acuzat printre altele de viol și trafic de persoane VIDEO

Modul în care tinerii se raportează la ce se întâmplă în cadrul festivalurilor de muzică, precum cel recent în care un rapper american a consumat cannabis pe scenă sau Andrew Tate, acuzat printre altele de viol, dar în continuare ovaționat, a fost amplu...

Nicolae Ciucă mai explică o dată de ce vrea să candideze la președinția României: „Sunt oarecum obligat prin angajamentul luat în faţa BPN” / Cum răspunde după ce a...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marți seară că şi-a asumat în faţa colegilor săi de partid, încă din noiembrie, când a avut loc la Sinaia Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL, o candidatură din partea formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al României și...

ULTIMA ORĂ