Elon Musk anunță că Neuralink va realiza un al doilea implant cerebral, după rezultatele bune ale primului pacient

spot_img

Elon Musk a anunțat că Neuralink își propune să monteze implantul său cerebral îmbunătățit mai multor persoane, până la finalul anului, conform Reuters. După ce un prim implant a avut loc, compania îl anunță pe al doilea săptămâna viitoare.

Musk a spus că operația este planificată să aibă loc „săptămâna viitoare sau cam așa ceva”. Compania face modificări în procedura chirurgicală și în plasarea dispozitivului pentru a evita problemele apărute la primul său participant. Acestuia i s-a desprins parțial implantul cerebral la câteva săptămâni după operație.

„Odată ce realizezi o operație pe creier, durează ceva timp până când țesuturile se dezvoltă și ancorează firele. Când acest lucru se întâmplă, totul devine stabil”, a spus directorul executiv al Neuralink, Dongjin Seo.

Neuralink își testează implantul pentru a oferi pacienților paralizați capacitatea de a folosi dispozitive digitale doar gândind. Dispozitivul funcționează folosind fire minuscule, care sunt mai subțiri decât un fir de păr, pentru a capta semnale din creier și a le transpune în acțiuni.

În luna ianuarie 2024, Neuralink a implantat primul cip în creierul unui pacient uman. Noland Arbaugh (29 de ani) este paralizat de la umeri în jos din cauza unui accident suferit la scufundări în 2016. Dispozitivul i-a permis lui Arbaugh și să joace jocuri video sau să navigheze pe Internet.

În martie, compania a transmis o înregistrare video în care Noland poate fi văzut jucând şah online folosindu-şi mintea.

Neuralink a declarat ulterior că a rezolvat problema, în special prin îmbunătăţirea algoritmului de înregistrare pentru a creşte sensibilitatea la semnale.

Până acum, Arbaugh a fost singurul pacient care a primit implantul, dar Musk a spus că speră să ajungă la un număr mai mare de participanți voluntari anul acesta. 

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Boloș anunță strategia României pentru ajustarea deficitului bugetar: ”Nu nu înseamnă că creşteri de taxe şi impozite”

Comisia Europeană urmează să propună recomandări pentru ca statele să iasă din procedura de deficit excesiv, strategia propusă de România fiind o ajustare pe şapte ani, timp în care trebuie realizate cel puţin reformele asumate prin PNRR.

Recalcularea pensiilor: Lista veniturilor care se iau în calcul în noua lege a pensiilor

Noua Lege a pensiilor prevede luarea în calculul pensiei a veniturilor contributive care anterior nu erau valorificate: sporuri nepermanente, prime, premii, al 13-lea salariu, ore suplimentare, etc.

FCSB s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal

FCSB s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins echipa sanmarineză Virtus AC cu scorul de 4-0 (3-0), marţi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în manşa secundă a primului tur preliminar. Campioana României s-a impus prin...

ULTIMA ORĂ