Incendiu de amploare în Constanța. Focul a izbucnit lângă un azil de bătrâni

spot_img

Pompierii au activat planul roșu de intervenții după ce un incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de 50 de hectare a izbucnit în localitatea Poarta Albă, din județul Constanța, în apropiere de un azil unde sunt cazați 80 de vârstnici, relatează ISU Constanța.

Pompierii au transmis că au luat măsuri pentru protejarea azilului și a celor 80 de beneficiari. Potrivit ISU Constanța, aceștia nu se află în pericol. 

„Focul este sub control, arde pe aproximativ 50 de hectare. Se realizează protecție preventiv la azil. Au fost evacuați bătrânii în curtea interioară, dar sunt în afara oricărui pericol”, au transmis autoritățile. 

Pentru a gestiona eficient situația, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța.

La locul evenimentului au fost trimise șase mașini de stingere, două autospeciale pentru transportul victimelor multiple și 7 ambulanțe. 

Au fost trimise în sprijin mașini de stingere din Ialomița, Călărași și București-Ilfov.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Delta în flăcări. Peste 900 de hectare de vegetație mistuite în 11 incendii, în doar două zile de caniculă

Pompierii militari din judeţul Tulcea au intervenit, în primele zile ale acestei săptămâni, pentru stingerea a peste 11 incendii de vegetaţie uscată, mirişte, culturi agricole şi stuf, judeţul fiind, începând de luni, sub o atenţionare de Cod roşu de caniculă, informează Agerpres. Cele 11 incendii...

Un bărbat s-a spânzurat în arestul IPJ Argeș. Anchetă uriașă a procurorilor

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au început imediat manevrele de resuscitare şi au solicitat intervenţia unui echipaj medical de urgenţă, însă ulterior s-a constatat decesul bărbatului, a precizat IPJ Argeş într-un comunicat. Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind...

ULTIMA ORĂ