Începe înscrierea la liceu pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a și au dat Evaluarea Națională

spot_img

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a şi care au susţinut Evaluarea Naţională se pot înscrie la liceu începând de joi. Repartizarea computerizată la liceu se va afișa pe 24 iulie, conform Agerpres.

În perioada 11 – 22 iulie se desfăşoară etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Completarea opţiunilor în cazul copiilor care vor ocupa locuri speciale pentru minorități sau pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale va avea loc pe 15 şi 16 iulie. Pe 18 iulie este programată repartizarea pe aceste locuri şi comunicarea rezultatelor.

După repartizarea de pe 24 iulie și după parcurgerea celorlalți pași, depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se face în intervalul 25-30 iulie 2024, scrie Edupedu.ro.

Criterii de departajare

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • a. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • b. nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;
  • c. nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;
  • d. nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă.

Marți, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024, iar miercuri a fost publicată ierarhia la nivel județean și la nivel de București a absolvenților de clasa a VIII-a.

Rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, este de 74,5%.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

„Nu știam dacă este zi sau noapte”. Un bărbat a fost blocat într-un lift pentru aproape două zile

Un bărbat din statul Kerala din sudul Indiei a rămas blocat într-un lift de spital timp de 42 de ore, fără mâncare sau apă. Acesta a povestit experiența sa pentru BBC și a spus că s-a temut că va muri acolo.

Cum a devenit kebab-ul „indicatorul economic” la care se uită toți germanii: „Îmi amintesc când se vindea cu 3,50 euro”

Doner kepab este cel mai popular produs de fast food din Germania. Pentru mulți nemți, costul acestui produs a devenit un indicator elocvent al problemelor economice cu care se confruntă țara lor.

Ciucă îi răspunde lui Ciolacu la ironiile despre candidatura sa: „Înseamnă că undeva deranjează”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat, miercuri, la ironiile premierului Marcel Ciolacu privind anunțul candidaturii sale la alegerile prezidențiale. „Înseamnă că undeva deranjează”, a afirmat...

ULTIMA ORĂ