Israelul anunță că a identificat peste 100 de angajați ai ONU care lucrează și pentru Hamas

spot_img

Israelul a elaborat o listă cu angajaţi ai Agenţiei Naţiunilor Unite de ajutorare pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) despre care susține că activează de asemenea în cadrul mişcării teroriste palestiniene Hamas, transmite joi agenția DPA, citată de Agerpres.

Ambasada Israelului la Berlin a declarat că autorităţile israeliene au identificat 108 de angajaţi ai UNRWA care intră în categoria menţionată și că lista respectivă a fost prezentată şefului UNRWA, Philippe Lazzarini.

UNRWA are peste 30.000 de angajaţi. Aproximativ 5,9 milioane de palestinieni din regiune (Fâşia Gaza, Cisiordania, Liban, Iordania şi Siria) sunt înregistraţi pe lângă UNRWA.

În pofida gravității acuzațiilor formulate, ambasada israeliană de la Berlin a subliniat că doar un mic număr, de câteva sute de angajaţi ai UNRWA, activează pentru mişcările palestiniene Hamas sau Jihadul Islamic.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a afirmat că lista va fi prezentată şi secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, dar documentul nu a fost deocamdată făcut public de Israel.

UNRWA a confirmat că a primit „o scrisoare de la guvernul israelian cu acuzaţii împotriva unor angajaţi care lucrează în Fâşia Gaza”. Scrisoarea conţine o listă cu aproape 100 de persoane care se spune că sunt membri ai aripii militare a Hamas, a menţionat UNRWA, care a adăugat că tratează în mod serios aceste acuzaţii.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni, implicată într-un scandal uriaș la începutul anului

În luna ianuarie, 12 angajaţi ai UNRWA au fost acuzaţi de guvernul israelian de implicare în atacul terorist comis de mişcarea palestiniană Hamas, în 7 octombrie anul trecut, în sudul Israelului. ONU a anunțat ulterior că 9 dintre aceste persoane au fost concediate.

Aceste acuzaţii au condus la suspendarea finanţării de către unele ţări şi entităţi donatoare. Multe dintre acestea şi-au reluat ulterior contribuţiile financiare la UNRWA, printre care Canada, Suedia, Japonia, Uniunea Europeană şi Franţa.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 38.345 de morţi (dintre care cel puţin 50 în ultimele 24 de ore) şi 88.295 de răniţi în rândul palestinienilor.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Israel și Hezbollah în pragul războiului. Șeful grupării amenință cu noi bombardamente în interiorul teritoriului israelian

Hassan Nasrallah, șeful Hezbollah, a avertizat, miercuri, că luptătorii grupării sale vor bombarda noi localităţi din Israel dacă acesta „continuă să vizeze civili”. Amenințarea acestuia vine după moartea a cinci sirieni, între care trei copii, în urma unor lovituri israeliene în sudul Libanului.

Peste 20 de arme, inclusiv mitraliere și muniția aferentă, găsite în casa unui profesor din Tulcea

Un adevărat arsenal, format din 21 de arme și 779 de bucăți de muniție, a fost găsit, marți, de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Tulcea în casa unui fost profesor, în vârstă de 70 de ani,

Șoșoacă nu se dezminte: a lăudat Rusia în primul discurs din Parlamentul European VIDEO

Eurodeputata SOS Diana Șoșoacă a spus, în primul discurs din Parlamentul European, că Federația Rusă este singura care își dorește pacea în războiul din Ucraina.

ULTIMA ORĂ