Locul care te ajută să scapi de pușcărie. Unde se află spitalul unde infractorii își schimbă fizionomia

spot_img

Infractorii își schimbă fața pentru a scăpa de pușcărie

Într-un spital din Pasay, investigația a scos la iveală instrumente pentru transplant de păr, implanturi dentare și perfuzii pentru albirea pielii. „Din aceste lucruri se poate crea o persoană complet nouă”, a subliniat Winston John Casio, purtător de cuvânt al Comisiei prezidențiale împotriva criminalității organizate.

Unitățile medicale vizate pentru închidere sunt de patru ori mai mari decât cea din Pasay și sunt suspectate că au avut ca clienți angajați din industria cazinourilor online, care lucrează ilegal în Filipine. Aceste cazinouri, cunoscute drept POGOS (Philippine Online Gaming Operations), sunt destinate persoanelor din China continentală, unde jocurile de noroc sunt interzise.

Poliția filipineză susține că POGOS au fost folosite ca acoperire pentru diverse activități infracționale, inclusiv fraude prin telefon și trafic de persoane.

Arestări pe bandă rulantă

În urma raidului din Pasay, trei medici specializați în chirurgie plastică au fost arestați, alături de un farmacist și o asistentă medicală, toți fără permis de muncă în Filipine. Printre echipamentele descoperite s-a numărat și un aparat de hemodializă, indicând că spitalul oferea și tratamente medicale pe lângă serviciile de chirurgie estetică.

„Aceste spitale par clinici obișnuite la exterior, dar odată ce intri, ești uimit de tehnologia lor”, a declarat oficialul citat de BBC. „Aceste spitale nu solicită documente de identitate. Poți ajunge acolo ca fugar sau ca străin aflat ilegal în țară.”

Industria POGOS a cunoscut o expansiune semnificativă în timpul mandatului fostului președinte Rodrigo Duterte, care a promovat relații strânse cu Beijingul. În prezent, succesorul lui Duterte, Ferdinand Marcos Jr, a lansat o campanie împotriva cazinourilor virtuale, criticând legăturile acestora cu organizațiile infracționale.

În decembrie 2022, autoritățile filipineze au arestat un presupus membru al mafiei chineze care a suferit operații estetice pentru a evita depistarea, subliniază BBC. Aceste incidente ridică serioase întrebări despre securitatea și reglementarea activităților în Filipine, în special în domeniul medical și al imigrației.

 

 

 

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

TITULARIZARE 2024: S-au publicat SUBIECTELE și BAREMELE de la proba scrisă – vezi REZOLVĂRILE

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în perioada 23-24 iulie, după afișarea rezultatelor.TITULARIZARE 2024 – SUBIECTE și BAREME – proba scrisă 17 iulieRomână – învățământ preșcolar – educatori – Titularizare 2024Subiect educatori Titularizare 2024Barem educatori Titularizare...

Daniel Dăianu: Reforma pensiilor pune presiune pe buget, iar cea a salariilor zgândărește interese

România va semna cu următoarea conducere a Comisiei Europene un acord de prelungire a termenului în care trebuie redus deficitul bugetar, lucru considerat de bun augur de economiști.

Noul guvern britanic vrea să „redefinească” relațiile Regatului cu UE. Regele Charles a citit programul guvernului Starmer în parlament

Regele Charles al III-lea a citit, miercuri, în parlamentul de la Londra, discursul în care sunt prezentate prioritățile noului guvern Starmer, intrat în funcție în urma alegerilor din 4 iulie. Guvernul laburist intenționează inclusiv să „redefinească” relațiile Regatului cu „partenerii europeni”, se arată în...

ULTIMA ORĂ