Ordonanța privind siguranța rutieră. Precizări importante făcute de ministrul Pdoiu: toți șoferii trebuie să știe asta

spot_img

Ce spune Marcel Ciolacu despre permisele deja suspendate în baza OUG antidrog? Cât timp vor sta șoferii fără permis?

”Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a dezvoltat şi a modificat prevederile OUG 84, anterior adoptate, cu privire la unele dispoziţii privind siguranţa pe drumurile publice”, a anunţat ministrul de Interne, după şedinţa Executivului.

El a precizat că noua Ordonanţă în primul rând instituie un termen de 72 de ore în care instituţiile de medicină legală trebuie să elaboreze analizele toxicologice, prin care să evidenţieze sau nu a alcoolului sau a substanţelor interzise în sângele persoanelor testate pozitiv cu drug-test sau care au refuzat testarea.Ordonanța antidrog. Ciolacu: Trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta, dar nici să facem o nedreptate unor oameni nevinovaţiA doua modificare importantă este aceea că la expirarea acestui termen obligatoriu pentru IML, în cazul în care rezultatul nu soseşte, de la laborator, persoanei i se restituie permisul.

”Există de asemenea o a treia modificare importantă, care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituţiile de medicină legală. Anterior, în varianta Ordonanţei precedente, aceste analize puteau fi efectuate şi de către laboratoarele Poliţiei Române, care sunt acreditate conform standardelor internaţionale”, a completat Predoiu.

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse arest la domiciliu 

Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, rămâne în arest preventiv pentru încă 60 de zile, a decis miercuri Judecătoria Mangalia. Decizia nu este definitivă. Pascu ceruse să îi fie înlocuit arestul preventiv...

Primul tip de carne artificială a fost aprobat în Europa. Cui îi este destinat pentru consum

Marea Britanie va deveni prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator.

Descoperire neașteptată în casa unui bătrân din Tulcea. Ce au găsit poliţiştii în urma unei percheziţii | FOTO

Poliţiştii din Tulcea au anunţat că au găsit în locuinţa unui bărbat de 70 de ani, 21 de arme şi aproape 780 de bucăţi de muniţie, deţinute ilegal. Printre armele descoperite s-au aflat şi mitraliere germane din Al Doilea Război Mondial.

ULTIMA ORĂ