Român aflat pe lista MOST WANTED, arestat în Germania. Bărbatul este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru OMOR deosebit de grav

spot_img

“La data de 10 iulie 2024, în urma cooperării realizate prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și a unei acțiuni organizate de Poliția Germană, a fost depistat și arestat, în Dorsten, Germania, un bărbat, de 35 de ani, din București, urmărit internațional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie.

Biroul SIRENE România a informat instanța emitentă a mandatului european de arestare și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cu privire la arestarea celui în cauză”, a anunțat, joi, Poliția Română.

Crimă Dâmbovița. S-a extins urmărirea penală în cazul turcului care a măcelărit-o pe Mirela. Ce noi acuzații i se aduc bărbatului

Potrivit sursei citate, urmăritul se află pe lista MOST WANTED a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent.

La data de 17 iunie 2016, Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele acestuia, solicitându-se arestarea, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea unor infracțiuni de omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie.

Conform polițiștilor, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, cel în cauză, împreună cu alți 3 bărbați, a intrat în incinta unei societăți comerciale, din județul Ilfov, pentru a sustrage fier, aceștia fiind surprinși de agenții de pază. Cei 4 bărbați au ucis unul dintre agenții de pază, prin lovirea repetată în zona capului cu bâte/obiecte metalice și pietre/bolovani.

A fost prins agresorul din sectorul 6. Individul a înjunghiat vineri seara un bărbat în fața unui magazin

Totodată, aceștia au lovit în mod repetat și alți 2 agenți de pază care au suferit leziuni grave, ce le-au pus viața în pericol.

Pentru faptele comise, bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 20 ani de închisoare.

“De la data introducerii alertei și până la data de 16 decembrie 2016, pe baza informațiilor obținute de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, întrucât au existat informații că persoana s-ar putea afla pe teritoriul Germaniei, Biroul SIRENE România a efectuat un schimb de date și informații cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză. Astfel, la data de 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autoritățile române. La data de 3 iulie 2017, autoritățile germane au refuzat predarea persoanei către România, invocându-se aspecte privind condițiile de detenție din România, fiind aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei”, mai arată sursa citată.

În perioada 22 aprilie 2024 și până în prezent, în urma colaborării directe efectuate între polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – SIRENE, magistratul delegat la Biroul SIRENE, judecătorul Tribunalului București și Biroul SIRENE Germania și, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătățit condițiile de detenție, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare.

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

O fostă analistă a CIA și angajată a Casei Albe, acuzată că a lucrat ca agent de informații pentru Coreea de Sud. Ar fi primit genți Bottega Veneta și...

O fostă specialistă pe probleme de politică externă care a lucrat pentru CIA și Consiliul Național de Securitate (NCS) al Casei Albe a fost inculpată în Statele Unite, sub suspiciunea că a acționat ca agent de informații pentru guvernul Coreii de Sud în schimbul...

România va avea primul Centru de Tratament cu Protonoterapie, investiție de 120 milioane euro

Ministerul Sănătății informează că licitația pentru primul Centru de Excelență pentru Diagnosticarea și Tratamentul cu Protonoterapie ar putea începe în luna august, iar investiția estimată în acest moment este de 120 de milioane de euro.

Dentista ucisă în cabinet era constant amenințată cu moartea. Mai mulți îndivizi intraseră peste ea în apartament VIDEO

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul uciderii doctoriței stomatolog care a fost găsită marți seara, într-o baltă de sânge, în propriul cabinet. Victima era constant amenințată cu moartea, iar în urmă cu ceva timp, mai muți indivizi intraseră peste ea în apartament.

ULTIMA ORĂ