Rugăciunile de joi sunt cele mai puternice. Cum trebuie să ne rugîm corect

spot_img

Sfinți cărora ne rugăm în zilele de joi

Rugăciunea de joi este adresată mai multor Sfinți. În funcție de ceea ce vrem să cerem prin rugăciune, ne vom adresa unuia dintre Sfinții lui Dumnezeu, spre a fi mijlocitor înaintea Tatălui și spre a ne ajuta în necazul nostru.

Iată care sunt rugăciunile care trebuie rostite în zilele de joi, dar și cum trebuie să le faci corect, pentru ca ruga să-ți fie ascultată.

Rugăciunea care se face în fiecare seară de joi 

Această rugăciune de joi se adresează Domnului nostru Iisus Hristos și se spune că îndeplinește orice dorință.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule și Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, care în ziua de astăzi ai luat Cina cu ucenicii Tăi. Și cu mare umilință ai spălat picioarele lor și ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine și vin în mâinile Tale Cele Sfinte și binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuși Trupul și Sângele Tău. Cu care i-ai împărtășit zicând: ‘Luați, mâncați și beți, că acestea sunt Trupul și Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălțat la cer și stai de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatăl. Să împărtășești împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit.

Rogu-Te pentru rugăciunile ucenicilor Tăi. Iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii și ale celor răposați. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinți, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curățitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele și să curățească inima și sufletul meu, că așa, cu vrednicie, cu curăție și cu umilință să mă împărtășesc cu Sfintele Tale Taine, acum și în timpul morții mele. Iar, în timpul despărțirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine. Fără de nici o frică, intrând în împărăția Ta cea cerească. Amin”.

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Românii nu mai au nevoie de viză pentru a intra în Thailanda. Anunţul MAE

România a fost inclusă pe lista statelor ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru intrarea în Regatul Thailandei

Senatorul american Bob Mendez a fost găsit vinovat într-un proces de corupție cu implicații internaționale

Senatorul Bob Menendez a fost găsit vinovat de toate capetele de acuzare în procesul său federal de corupție, transmite ABC News.

Diana Șoșoacă a făcut circ și la ședința inaugurală a noului Parlament European – VIDEO

Îmbrăcată în port popular, Diana Șoșoacă a venit alături de colegul ei, Luis Lazarus, și a votat împotriva Robertei Metsola pentru preşedinţia Parlamentului European. Pe buletinul de vot a scris în limba engleză mai multe mesaje precum ”Niciodată pentru Ucraina”, ”Niciodată pentru LGBT” şi ”Niciodată...

ULTIMA ORĂ