Un incendiu a cuprins turla catedralei din Rouen, Franța. Zeci de mașini de pompieri la fața locului

spot_img

Incendiul a izbucnit joi la prânz în partea superioară a turlei, care este în curs de restaurare, au precizat autoritățile citate de AFP.

Un incendiu a izbucnit la turla catedralei din Rouen, în Normandia (nord-vestul Franței), a anunțat pe X primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, care a publicat o fotografie cu un nor de fum care se ridică de pe schelele ce înconjoară turla.

„Început de incendiu (…) pe turla catedralei din Rouen. Origine necunoscută în acest stadiu”, a declarat Mayer-Rossignol.

Serviciile de pompieri și de salvare au informat că o alertă a fost emisă la ora locală 12.00 și că „33 de mașini și 63 de pompieri au fost implicați”.

Potrivit prefecturii Seine-Maritime, contactată de AFP, „incendiul a izbucnit în partea superioară a turlei, care nu este din lemn, ci din metal și care este în curs de restaurare”.

Autoritățile nu știu încă dacă structura de lemn a fost afectată.

Catedrala a fost evacuată și un perimetru de securitate a fost instituit, potrivit prefecturii, care a cerut populației „să nu se deplaseze la fața locului pentru a lăsa serviciile de urgență să lucreze”.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Diana Șoșoacă a făcut circ și la ședința inaugurală a noului Parlament European – VIDEO

Îmbrăcată în port popular, Diana Șoșoacă a venit alături de colegul ei, Luis Lazarus, și a votat împotriva Robertei Metsola pentru preşedinţia Parlamentului European. Pe buletinul de vot a scris în limba engleză mai multe mesaje precum ”Niciodată pentru Ucraina”, ”Niciodată pentru LGBT” şi ”Niciodată...

Sequoia Capital vrea să cumpere acțiuni Stripe, la evaluare de 70 miliarde dolari. Compania își dezvoltă afacerea din România

Sequoia Capital vrea să cumpere acțiuni Stripe în valoare de până la $861 de milioane de la investitori. La $27.51 pe acțiune, compania ar fi evaluată la $70 de miliarde

Virusul gripei aviare riscă să producă viitoarea pandemie. Cum se pregătesc țările lumii pentru un astfel de scenariu?

Statele bogate cumpără deja zeci de milioane de doze de vaccinuri împotriva gripei aviare sau fac eforturi considerabile pentru a dezvolta unele noi, afirmă prestigioasa revistă Nature. Există însă temeri că această cursă pentru prevenirea unei viitoare pandemii este inegală și multe țări vor...

ULTIMA ORĂ