Vara marilor speranțe: canotorii adulmecă medaliile

spot_img

Lotul olimpic de canotaj este în avangarda speranțelor României la Jocurile de la Paris, care stau să înceapă. Canotajul e al doilea cel mai medaliat sport al nostru la Jocurile Olimpice (20 aur, 11 argint, 9 bronz), după gimnastică, și așteptăm cu încredere vara lui 2024. 

Pe lacul Snagov, canotorii fac ultimele pregătiri și își calibrează așteptările înainte de plecarea spre Franța. 

Videoreportaj de la baza de antrenament a lotului olimpic de canotaj:

„Voi concura atât la dublu vâsle, cât și în barca de 8+1. Îmi doresc mai mult de o medalie”, spune campioana Simona Radiș. 

Marius Cozmiuc, argint olimpic acum 4 ani și portrapelul României la Paris, își pregătește retragerea în stil mare: „Această Olimpiadă va fi și ultima pentru mine, de asta îmi doresc un rezultat cât mai strălucitor”. 

Amalia Bereș se uită-n urmă pentru a vedea viitorul, „Mă pregătesc de momentul ăsta de 13 ani, de când m-am apucat de canotaj”, iar Florin Lehaci expune munca din spatele speranțelor: „Stăm în cantonament 11 din cele 12 luni ale unui an, pregătirea e foarte intensă”.

Canotajul românesc va avea 13 echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris: 

 1. simplu vâsle masculin
 2. dublu vâsle feminin
 3. categorie uşoară
 4. dublu vâsle feminin
 5. dublu rame feminin
 6. patru rame feminin
 7. patru vâsle feminin
 8. 8+1 feminin
 9. dublu vâsle masculin
 10. dublu rame masculin
 11. patru rame masculin
 12. patru vâsle masculin
 13. 8+1 masculin

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Recalcularea pensiilor: Lista veniturilor care se iau în calcul în noua lege a pensiilor

Noua Lege a pensiilor prevede luarea în calculul pensiei a veniturilor contributive care anterior nu erau valorificate: sporuri nepermanente, prime, premii, al 13-lea salariu, ore suplimentare, etc.

FCSB s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal

FCSB s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins echipa sanmarineză Virtus AC cu scorul de 4-0 (3-0), marţi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în manşa secundă a primului tur preliminar. Campioana României s-a impus prin...

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu şi Cod portocaliu de caniculă şi ploi torenţiale, în Bosnia şi Herţegovina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina, unde până la sfârşitul săptămânii sunt în vigoare avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu de caniculă şi ploi torenţiale.

ULTIMA ORĂ