Cea mai apreciată prăjitură. Nu trebuie să lipsească de pe masa festivă de Paște

Prajitura cu miere, un deliciu irezistibil

Cu toate că există numeroase cofetării ofertante, nimic nu se compară cu o prăjitură preparată în casă. Gustul deserturilor de casă sunt inconfundabile. Din acest motiv, tot mai multe gospodine își potrivesc șorțul, scot făcălețul din debara și se încumetă pentru a-și prepara singure prăjiturile, chiar dacă nu sunt experte în bucătărie.

Vă recomandăm o rețetă de prajitura cu miere, pe care oricine o poate prepara, dacă respectă întocmai rețeta următoare.

Ingrediente2 linguri de miere;1 ou;200 grame de zahăr;1 lingură de scorțișoară;1 lingură de unt;1 pahar de lapte;1/2  kg de făină;1 linguriță de bicarbonat.Prajitura cu miere – mod de preparare 

Se amestecă și se fierb împreună toate aceste ingrediente, mai puțin făina, obținându-se o compoziție vâscoasă. După ce o luăm de pe foc se lasă compoziția să se răcească puțin, apoi adăugăm jumătate de kg de făină. Se malaxează bine aluatul și se împarte în patru bucăți.

Din fiecare bucată se va face câte o foaie pe care o vom întinde cu făcălețul pe dosul unei tăvi din teflon, după ce am presărat puțină făină pe tavă sau o am tapetat-o cu o foaie de copt. Se vor coace la cuptor până când vedem că foile devin rumene, aproximativ 5-10 minute, verificând din când în când să nu se ardă foile, fiind destul de subțiri.

Crema1 pachet de unt;1 pachet zahăr vanilat;250 grame zahăr;5 linguri griș;coaja de la o lămâie;500 ml lapte;Un borcan cu gem de prune sau magiun.Prajitura cu miere- mod de preparare

Se fierb 450 ml de lapte. Separat amestecăm cei 50 ml de lapte rămas cu grișul, apoi se toarnă peste laptele care a fiert. În momentul când amestecăm luăm laptele de pe foc, pentru a nu se forma cocoloașe. După care îl punem din nou la fiert împreună cu grișul și amestecăm continuu, aproximativ 5 minute, până când începe să capete consistență. După ce îl luăm de pe foc îl punem la răcit.

Separat amestecăm untul cu zahărul și îl malaxăm foarte bine până când devine cremos. Adăugăm crema de griș, care între timp s-a răcit, radem coaja de la o lămâie și o punem împreună cu zahărul vanilat și le amestecăm pe toate.

Acum putem să umplem cele 4 foi cu miere. Pe prima vom pune un strat de cremă și vom acoperii cu cea de a doua foaie, apoi stratul de gem, urmând iar un strat de cremă. Se va lăsa să stea timp de câteva ore înainte de a fi consumată, pentru ca foile, care sunt crocante, să se înmoaie, așa prăjitura va fi mai bună și nu se va sfărâma când va fi tăiată. Pentru a fi mai aspectuoasă se poate presăra  zahăr pe deasupra sau se poate face o glazură de ciocolată.

MAI MULT REALITATEA

Măsuri pentru românii care vor să cumpere o locuință nouă, de la dezvoltatori. Modificări la avansul cerut și la acte

Dezvoltatorii imobiliari care folosesc banii cumpărătorilor de imobile în alte scopuri riscă să fie sancţionaţi cu 1% din cifra de afaceri. Acest amendament a fost...

Recomandăm și ...

Sfârșit CUMPLIT pentru o adolescentă de 14 ani: a fost atacată mortal de o leoaică în propria locuință

Cum s-a întâmplat tragedia?Incidentul a avut loc sâmbătă noapte, într-o fermă situată la marginea sudică a parcului. Potrivit declarațiilor Serviciului pentru Fauna Sălbatică din...

Rezultate LOTO joi 24 aprilie 2025, ora 18:50. Reporturi uriaşe la 6/49 şi Joker

Reportul înregistrat la jocul Loto 6 din 49 depăşeşte 1,09 milioane de euro, la categoria I, în timp ce la Joker, aceeaşi categorie, s-au...

Anunț și în România – TBI Bank, vândută uneia din cele mai mari firme de private equity din lume

Grupul 4finance vinde banca bulgară TBI Bank, prezentă și în România, către fondul american de investiții Advent International, una din cele mai mari firme...

ULTIMA ORĂ