Monday, October 13, 2025

Care sunt cele mai toxice alimente care se consuma in Postul Paștelui. Oamenii sunt păcăliți că ar fi sănătoase

În acest material vei găsi lista cu cele mai toxice produse de post și lista cu cele mai sănătoase produse de post.

Iată ce trebuie să mănânci și, mai ales, ce să nu mănânci în post!

Crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt doldora de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu.

În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi “mezelurile”, din cauza conţinutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită.

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic.

Medicii atrag atenţia că anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente “de dulce”. Există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia).

Singura soluţie ca să nu fiţi păcălit de comercianţi este să verificaţi foarte atent eticheta. Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post.

Sfatul specialiştilor în alimentaţie este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120).

Acesta din urmă este obţinut dintr-o insectă şi, cu toate acestea, se regăseşte în unele produse de post.

Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), care se foloseşte în special în conserve şi este unul din cei mai periculoşi aditivi.

 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Donald Trump, noi laude la adresa Giorgiei Meloni: „O politiciană de mare succes"

Prezența Giorgiei Meloni la summitul desfășurat în Egipt nu a trecut neobservată de președintele american Donald Trump. Liderul american a numit-o pe Meloni drept...

Un individ dezbrăcat a vrut să urineze pe altarul Basilicii Sfântul Petru. Papa Leon a cerut urgent un ritual „de reparație”

Papa Leon al XIV-lea a cerut personal și urgent un „ritual de pocăință și ispășire” pentru a „restabili sfințenia Basilicii Sfântul Petru și a...

Nicuşor Dan nu vede niciun argument pentru o eventuală suspendare a sa din funcţie: E o chestiune serioasă, un preşedinte e votat de milioane de oameni

Preşedintele Nicuşor Dan a declarat, referindu-se la discuţiile din spaţiul public privind o posibilă suspendare a sa din funcţie, că nu vede niciun argument...

ULTIMA ORĂ