Wednesday, November 19, 2025

Cornuleţe de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop

 

 

Timp de preparare: ~30 minuteNumar portii: 10

Ingrediente:

1 cana ulei1/2 cana cu apa25 g drojdie proaspata (1 plic drojdie uscata)2 lingurite cu zahar1 portocala rasavanilie500 g fainarahatzahar farin vanilat

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa, se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine. Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.

Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute.

Cat sunt calde, se dau prin zahar farin.

MAI MULT REALITATEA

Scandal uriaș în Parlamentul de la Kiev. Opoziția a blocat tribuna oficială și a cerut demisia Guvernului

Membrii fracțiunii fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, „Solidaritatea Europeană”, au cerut dizolvarea cabinetului de miniștri. Parlamentarii au blocat tribuna Radei și au strigat...

Recomandăm și ...

Spitalul din Târgu-Jiu, amendat cu 30.000 de lei în urma decesului unui pacient într-o ambulanţă. Ce au constatat inspectorii DSP

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au aplicat o amendă de 30.000 de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu în...

Trump acordă Arabiei Saudite statutul de „aliat major non-NATO”, după ce bin Salman a anunțat investiții de un trilion de dolari în SUA

Președintele Donald Trump a declarat marți că Statele Unite și Arabia Saudită au încheiat un acord de securitate care va facilita transferurile de arme...

Israelul a atacat o tabără de refugiați palestinieni din Liban: peste 10 oameni au murit

Un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiați palestinieni din Liban a ucis marți 13 persoane și a rănit alte câteva, au declarat...

ULTIMA ORĂ