Friday, September 26, 2025

Carnea de pui, bombă alimentară: dezvăluiri șocante despre hormonii de creştere din carnea albă

Riscul dezvoltarii obezităţi s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, scrie sfatulmedicului.ro.

Carnea de pui, mai grasă din cauza hormonilor de creştere

Potrivit cercetarilor, intre 1870 si 2004 continutul de grasime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. In aceasta perioada de timp, nivelul de proteine a scazut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. In urma rezultatelor s-a considerat ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un continut scazut de grasimi.

Hormonii de creştere favorizează apariţia diferitelor afecţiuni

Pubertatea precoce la fete Pubertatea precoce poate fi determinata de hormonii de crestere care se regasesc in carne si produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de crestere din produsele alimentare asupra dezvoltarii tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetatori considera ca steroizii (in mod special), declanseaza pubertate prematura si cresc riscul de cancer de san, mai tarziu, in viata. Persoanele preocupate de acest potential efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fara hormoni de crestere sau sa evite carnea si produsele lactate.

Risc crescut de cancer la san 

Cercetatorii si consumatorii sunt preocupati de faptul ca riscul de cancer de san poate creste ca urmare a utilizarii de hormoni de crestere in produsele alimentare. Potrivit expertilor, preocuparea este realista, întrucat resturile hormonale din anumite alimente pot creste, intr-adevar riscul pentru dezvoltarea cancerului de san. Cu toate acestea, in multe state, nu este permisa utilizarea hormonilor pentru cresterea porcilor, gainilor, curcanilor si a altori pasari.

Riscul crescut pentru cancerul de prostata 

O alta preocupare a cercetatorilor si consumatorilor legata de hormonii de crestere din alimentatie este ca acestia pot creste riscul aparitiei cancerului de prostata. În urma unor studii, s-a constatat ca evitarea anumitor hormoni de crestere poate reduce riscul declansarii anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostata. Astfel, consumul de alimente care contin reziduri hormonale poate predispune la producerea cancerului de prostata.

MAI MULT REALITATEA

Mai mult de jumătate dintre români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Nicuşor Dan în politica externă (sondaj)

Mai mult de jumătate dintre români se declară nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Nicuşor Dan în domeniul politicii externe şi de activitatea Ministerului de Externe,...

Recomandăm și ...

Partidul „Moldova Mare”, condus de Victoria Furtună, apropiata lui Ilan Șor, a fost scos din cursa electorală din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a anulat înregistrarea partidului „Moldova Mare” și a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din...

Alegeri în R. Moldova – Încă un partid politic, condus de o presupusă apropiată a lui Ilan Şor, a fost scos din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a anulat vineri seara înregistrarea partidului „Moldova Mare”, condus de Victoria Furtună, şi a candidaţilor săi la...

Incendiu de proporţii în Ilva Mare – Trei case ce făceau parte din acelaşi imobil au ars în proporţie de aproximativ 90% / Alte două locuinţe din apropiere au...

Trei case ce făceau parte din acelaşi imobil au ars în proporţie de aproximativ 90%, vineri, în Ilva Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud. Alte două locuinţe...

ULTIMA ORĂ