Te-ai săturat să mănânci în fiecare zi aceleași mâncăruri banale? Ei bine, a venit momentul să încerci o rețetă delicioasă ca la mama acasă. Nu sunt greu de făcut și sunt extrem de bune, perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau garnitură. Originile preparatului vinete pane se regăsesc în bucătăria mediteraneană, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită combinației de textură crocantă și gust aromat. Așadar, cum preparăm vinete pane pentru a aduce bucuria gustului autentic și prospețimea ingredientelor în farfurie? Vei avea nevoie de:
Ingrediente2-3 vinete, aproximativ un kg;1 1/2 linguriță de sare;1/4 linguriță piper proaspăt râșnit;150 g făina de grâu;200-250 g fulgi de porub mărunțiți;2-3 ouă, sau de câte este nevoie;2-3 căței de usturoi;150-200 ml ulei floarea soarelui sau de măsline.Mod de preparare
Luăm vinetele și le tăiem în felii de aproximativ 7-8 mm grosime. Tăiați capetele și verificați dacă semințele sunt subdezvoltate. Secretul este ca înainte să încălziți o tigaie și să prăjiți feliile de vinete pe ambele părți până când sunt moi și se rumenesc ușor.
Puneți ouăle într-un castron, adăugați sare, piper și usturoi ras. Se amestecă până când toate ingredientele sunt omogenizate. Înt-un alt bol, se amestecă făina cu sare și piper pentru a forma un amestec uscat.
Puneți fulgii de porumb într-un bol separat. Apoi fiecare felie de vinete, la rândul său, este trecută prin amestecul de făină, apoi prin ou și apoi prin amestecul de pesmet. Încălziți uleiul la foc mediu-mare într-o tigaie. Prăjiți feliile de vinete în uleiul încins până se rumenesc și sunt crocante pe ambele părți.
Scoateți feliile de vinete prăjite pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți cu sosul preferat. Poftă bună!
Sursă text: Click.ro
MAI MULT REALITATEA





