Monday, October 13, 2025

Chec de post cu dovleac copt. Un desert de sezon foarte gustos. Rețeta care te va cuceri

Ingrediente:600 gr de piure de dovleac copt250 gr zahăr200 ml ulei500 gr de făină2 lingurițe de scorțișoarăsucul și coaja de la o portocală2 lingurițe cu praf de coptun praf de sareopțional: zahăr pudră pentru decorMod de preparare:

Mai întâi vei coace dovleacul. Dar înainte de a-l pune la cuptor spală bine coaja dovleacului și șterge-o cu prosoape de hârtie. Secționează dovleacul în sferturi și răzuiește cu o lingură nervurile și semințele. Îndepărtează-le, apoi secționează sferturile de dovleac în 2-3 felii. Pune-le la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le timp de o oră la 200 de grade Celsius.

Cum prepari chec de post cu dovleac copt

După ce feliile de dovleac s-au copt, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Apoi pune miezul într-un bol, pasează-l cu ajutorul blenderului și transformă-l într-un piure cremos și frumos colorat.

Descoperă aici cum poți coace dovleacul, pentru a obține un gust delicios.

Înainte de a prepara compoziția pentru chec pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în două tăi clasice de chec.

Peste piureul de dovleac adaugă sucul de portocală, coaja de portocală răzuită fin și uleiul. Amestecă bine aceste ingrediente cu ajutorul mixerului până la omogenizarea compoziției.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt în alt bol și adaugă sarea și pudra de scorțișoară. Amestecă bine și aceste ingrediente uscate, folosind o spatulă sau agitând ușor bolul. Apoi, adaugă, treptat amestecul de ingrediente uscate peste compoziția de dovleac, amestecând ușor pentru omogenizare.

Împarte compoziția de chec de post cu dovleac copt în cele două tăvi pregătite. Nivelează suprafața compoziților de chec și pune tăvile în cuptorul încălzit.

Coace checurile cu dovleac copt pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere lasă-le să se răcească mai întâi în formele de copt, iar mai apoi le transferi pe platouri sau pe un grătar de răcire. Le poți porționa după răcirea completă. Opțional, poți presăra zahăr pudră cu aromă de vanilie deasupra checurilor.

Dacă dorești să mai prepari și alte deserturi cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, tot de post.

Clătite de post. Care sunt ingredientele celei mai bune rețete. Ies pufoase și moi

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

EXCLUSIV FOTO Oferte peste toată puterea instalată a României. Lăcrămioara Diaconu-Pințea, Country Manager OX2 România: Ni s-a propus să cumpărăm 30.000 MW de proiecte regenerabile. Investitori căutați pentru două...

Divizia locală a dezvoltatorului integrat suedez de proiecte de unități de producție și stocare de energie regenerabilă OX2 se pregătește să demareze, în următoarele...

EXCLUSIV Băneasa Shopping City va deveni cel mai mare mall din țară. Gabriel Popoviciu: Există interes

Centrul comercial Băneasa Shopping City, din nordul Bucureștiului, face primii pași spre extinderea cu un nou corp de clădire și renovarea galeriilor comerciale funcționale,...

Meciul România – Austria: Virgil Ghiţă: E una dintre cele mai frumoase zile din cariera mea de fotbalist

Virgil Ghiţă a declarat, duminică seară, după victoria din meciul cu Austria, scor 1-0, că pentru el este una dintre cele mai frumoase zile...

ULTIMA ORĂ