Sunday, October 12, 2025

De ce beau românii țuică fiartă. Ce beneficii are această licoare strămoșească. Cu ce condimente trebuie să o combini pentru a-i potența efectele

Țuica fiartă, beneficii

Tuica fiarta cu piper este unul dintre cele mai bune “leacuri babesti” contra racelii si una dintre cele mai eficiente metode de a ne incalzi in zilele friguroase.

De asemenea, atunci cand este consumata cu moderatie, tuica fiarta mai are si alte beneficii ce ne feresc de multe alte boli.

Pe langa efectele de ameliorare pe care le are asupra simptomelor de gripa si raceala, tuica fiarta cu piper scade riscul pneumoniei, iar vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si la oxigenarea sangelui. 

Un alt efect pe care-l are tuica fiarta e acela ca “taie grasimile”. Nu e doar o vorba din popor, dar si o concluzie la care au ajuns biochimistii, descoperind ca in tuica de prune se gaseste o enzima care are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere. 

Alte cercetari au ajuns la concluzia ca in extractele distilate de pruna exista mai multe tipuri de substante care accelereaza procesul de producere a celulelor rosii. Totodata, datorita fierului pe care il contine, tuica ar combate si anemia.

Tot in caz de raceala, tuica mai poate fi folosita si pe post de solutie pentru frectie. Prin acest proces, corpul incepe sa transpire abundent si sa elimine prin piele toxinele.

In mod surprinzator, tuica fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului. 

ATENTIE! Toate efectele benefice pe care le are tuica fiarta sunt valabile doar atunci cand consumul este moderat. Atunci cand se exagereaza, efectele pot fi chiar inverse. 

Cea mai bună rețetă de mititei. Ingredientul secret care le conferă o savoare aparte. Multă lume ignoră acest condiment

Cum se prepara tuica fiarta pentru combaterea racelii:

Ingrediente:

– 150 ml tuica;- 6-7 boabe de piper negru;- 3-4 cuisoare;- o lingurita de miere / zahar.

Mod de preparare:

Se toarna tuica intr-un ibric si se condimenteaza cu boabe de piper negru si cuisoare.

Se lasa la fiert la foc mic si se adauga o lingurita de miere de albine / zahar. Se amesteca pana se dizolva complet.

Tuica se ia de pe foc de indata ce incepe sa dea in colocot. 

Se mai poate adauga: mar, lamaie, scortisoara, dupa gust.

Ce trebuie să mănânci de 1 Decembrie. Reteta tradițională care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de Ziua Națională

 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Temperaturile scad brusc săptămâna viitoare în toată țara. ANM: Minimele ating -3 grade, este așteptată brumă

Meteorologii anunţă răcirea vremii în majoritatea țării, începând de luni. De marți, temperaturile vor fi sub normalul perioadei, cu minime de -3...-2 grade. Cerul...

Bujduveanu: Cred că am acest drept de a gândi că aş putea fi şi primar plin la nivelul municipiului Bucureşti / Un primar care nu are Consiliul lângă el...

Primarul general interimar al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a declarat că, după zece ani în administraţie, are dreptul de a se gândi că ar putea...

Șeful Armatei Române: Toți românii ar trebui să știe să tragă cu arma, pentru a-și apăra familia. Ce spune de serviciul militar obligatoriu

Toți cetățenii României ar trebui să aibă „cunoștințe minime” de folosire a armelor în caz de urgență, spune șeful Statului Major al Apărării, generalul...

ULTIMA ORĂ