Wednesday, November 19, 2025

Cornuleţe de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop

 

 

Timp de preparare: ~30 minuteNumar portii: 10

Ingrediente:

1 cana ulei1/2 cana cu apa25 g drojdie proaspata (1 plic drojdie uscata)2 lingurite cu zahar1 portocala rasavanilie500 g fainarahatzahar farin vanilat

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa, se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine. Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.

Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute.

Cat sunt calde, se dau prin zahar farin.

MAI MULT REALITATEA

Taxă de 25 de lei pentru coletele din afara UE, aprobată în Parlament. Ce trebuie să știe românii înainte ca măsura să intre în vigoare

Parlamentul României a adoptat, marți, 18 noiembrie, legea care introduce o taxă fixă pentru toate coletele cu o valoare sub 150 de euro provenite...

Recomandăm și ...

România are în continuare cea mai mare inflație din Uniunea Europeană

România este în continuare țara cu cea mai ridicată inflație, cu un avans anual al prețurilor de 8,4%, arată datele publicate de Oficiul de...

Melania Trump, apariție impresionantă la cina oficială cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite. GALERIE FOTO

Melania Trump a uimit într-o rochie smarald, fără bretele – în ton cu steagul Arabiei Saudite – când s-a alăturat lui Donald Trump la...

Marea Britanie avertizează că „opţiunile militare sunt pregătite” după ce o navă rusă de spionaj a folosit lasere împotriva piloţilor RAF

Ministrul britanic al apărării, John Healey, a declarat miercuri că sunt pregătite „opţiuni militare”, în cazul în care nava spion rusă „Yantar” ar deveni...

ULTIMA ORĂ