Sunday, October 12, 2025

Consumul excesiv de sare merge mână în mână cu bolile de inimă și crește riscul de boli de rinichi. Care sunt cantitățile recomandate

Sarea sau clorura de sodiu reprezintă o componentă esențială a regimului alimentar și se regăsește, în mod natural, în unele alimente, precum peștele și fructele de mare, iar producătorii o adaugă în majoritatea alimentelor procesate. Importanța acestui mineral este vitală din mai multe motive: contribuie la menținerea echilibrului adecvat între nivelurile de apă și electroliți din organism, la transmiterea semnalelor electrice între neuroni și la contracția mușchilor.

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Sortiment de lasagna vegan, retras de la vânzare din magazinele Carrefour întrucât pe etichetă nu este menţionat alergenul ţelină/ Persoanele fără alergie la ţelină pot consuma produsul

Un sortiment de lasagna vegan a fost retras de la comercializare din magazinele Carrefour întrucât pe etichetă nu este menţionat alergenul ţelină. Totuşi, persoanele...

Donald Trump amenință China cu restricții la exporturile de piese pentru avioanele Boeing

Statele Unite ar putea impune controale la export pentru piesele de avioane Boeing, ca parte a răspunsului Washingtonului la noile restricții impuse de China...

Vremea se răcește puternic: valul de aer polar aduce temperaturi negative. Unde apar condiții de brumă și îngheț

Un val de aer polar va cuprinde toată țara de săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea cu câteva grade, iar în unele zone vor fi...

ULTIMA ORĂ