Sunday, October 12, 2025

Ingredientul periculos folosit de majoritatea restaurantelor din România. Poate provoca cancerul

Impactul nociv al uleiului de palmier

Marius Văduva, specialist în onco-nutriție, a explicat în cadrul unui post TV că uleiul de palmier, cel mai ieftin ulei disponibil pe piață, este utilizat pe scară largă în restaurante datorită costului redus. Cu toate acestea, acest ingredient poate provoca daune semnificative organismului atunci când este consumat în mod regulat.

„Cel mai ieftin ulei este uleiul de palmier, care se folosește în toate restaurantele”, a subliniat Marius Văduva. El a relatat un caz particular al unei paciente care, în ciuda respectării stricte a tratamentelor și recomandărilor alimentare, nu a prezentat nicio îmbunătățire în lupta împotriva cancerului.

Studiu de caz: efectele uleiului de palmier

Pacienta, o femeie cu mijloace financiare considerabile, suferea de mielom multiplu, având tumori la umărul drept și șoldul stâng care nu se micșorau în ciuda tratamentelor. După doi ani de monitorizare și diverse teste, expertul a descoperit că nivelul de acid palmitic din corpul pacientei era extrem de ridicat. „Conform studiilor din Barcelona din 2017, acel procent de acid palmitic întreține și accelerează metastazele”, a explicat specialistul.

Femeia obișnuia să mănânce zilnic la restaurant, iar expertul a realizat că aceasta era sursa principală a problemei. El i-a recomandat să utilizeze ulei de măsline și să își angajeze pe cineva care să îi gătească acasă. 

„Femeia, fiind om de afaceri, niciodată nu mânca acasă și întreținea acest lucru, fiindcă nu există restaurant din România, poate doar cele vegane, dar nici la acelea nu știm, care să nu folosească acest ulei”, a subliniat Marius Văduva.

Dezvăluirile făcute de specialistul în onco-nutriție atrag atenția asupra unui pericol ascuns în alimentația de zi cu zi din restaurantele românești.

 Utilizarea pe scară largă a uleiului de palmier poate avea efecte devastatoare asupra sănătății, accentuând riscul de cancer și alte boli grave. 

Specialiștii recomandă o atenție sporită la ingredientele folosite în prepararea mâncărurilor și, acolo unde este posibil, gătitul acasă cu ingrediente mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

„E o prostie ce a spus Fritz.” Sorin Grindeanu: Nu înseamnă că, de fiecare dată când CCR respinge o lege, trebuie să pice Guvernul

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că nu este obligatoriu ca de fiecare dată când Curtea Constituţională respinge o lege să pice...

Un asteroid a trecut pe lângă Pământ mai aproape decât sateliții, iar astronomii l-au observat abia după câteva ore

Un asteroid mic, de mărimea unei girafe, numit 2025 TF, s-a apropiat de Pământ mai mult decât cei mai mulți sateliți sateliți săptămâna trecută,...

Una dintre cele mai frumoase insule din lume riscă să se umple de sate-fantomă. De ce autoritățile nu pot opri colapsul populației

Sardinia este una dintre cele mai frumoase insule din lume, însă populația locală este în continuă scădere, situația fiind mult mai dramatică în zonele...

ULTIMA ORĂ