Sunday, October 12, 2025

Rețetele copilăriei. Cornulețe fragede cu rahat și untură, ca la mama acasă: rețeta marilor pofticioși

Ingrediente necesare pentru cornulețe cu rahat și untură

Pentru aluat:

– 250 g untură (pentru un aluat mai fragede)

– 500 g făină

– 2 gălbenușuri

– 100 g zahăr pudră

– 1 plic de praf de copt

– 1 linguriță esență de vanilie

– un praf de sare

– 3-4 linguri de smântână (pentru a obține un aluat mai fraged)

Pentru umplutură:

– 200 g rahat tăiat în bucăți mici (poți alege și rahat cu nucă pentru un gust mai special)

Pentru uns:

– 1 ou bătut

– zahăr pudră pentru decor (opțional)

Cum se prepară

Într-un bol mare, pune untura la temperatura camerei și amestecă cu zahărul pudră până devine o compoziție fină. Adaugă gălbenușurile, esența de vanilie și praful de sare și amestecă bine. Cernerea făinii în bol este un pas important pentru a evita formarea cocoloașelor în aluat.

Începe să adaugi treptat făina cernută și praful de copt. Frământă aluatul, adăugând smântâna treptat, până când devine omogen și ușor de manevrat. Aluatul trebuie să fie moale și ușor de întins, dar să nu se lipească de mâini.

După ce aluatul este gata, formează biluțe mici de aluat (aproximativ de mărimea unei nuci). Pe o suprafață ușor înfăinată, întinde fiecare biluță într-un cerc subțire. Pune o bucată de rahat în mijlocul fiecărui cerc și rulează-l ușor, formând cornulețul. Asigură-te că marginile sunt bine presate pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Așază cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu oul bătut pentru a le da o culoare aurie și lucioasă. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor rumenite pe margini.

După ce au ieșit din cuptor, lasă cornulețele să se răcească puțin. Dacă vrei să le adaugi un plus de dulceață, pudrează-le cu zahăr pudră. Sunt gata de savurat!

Cornulețele fragede cu untură și rahat sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Acestea aduc în casă o atmosferă caldă și familiară, fiind perfect pentru serile de Crăciun sau pentru orice moment în care ai poftă de un desert simplu, dar delicios. Cu un aluat fraged, care se desface în gură și umplutură de rahat moale și dulce, aceste cornulețe nu au cum să nu fie apreciate de toată familia. Poftă bună!

Sursă text: Click.ro 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Preşedintele interimar al PSD nu crede că de fiecare dată când Curtea Constituţională respinge o lege trebuie să cadă Guvernul

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că nu orice propunere a Guvernului sau a politicienilor este obligatoriu să fie constituţională. ”Atunci nu...

Revoluţia AI în cardiologie: medicamente create cu ajutorul inteligenţei artificiale şi genomicii

Inteligenţa artificială (AI) şi terapiile ARN deschid calea spre tratamente personalizate pentru bolile cardiovasculare. Bolile de inimă ar putea fi tratate în viitor prin...

Ce crede liderul PSD, Sorin Grindeanu, despre premierul Ilie Bolojan și președintele Nicușor Dan

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, afirmă că are relaţii instituţionale "absolut corecte" atât cu preşedintele Nicuşor Dan, cât şi cu premierul Ilie Bolojan.  

ULTIMA ORĂ