Thursday, November 20, 2025

Sucul pe care ar trebui să-l bei în fiecare zi. Este surpranumit „aurul roșu” și face minuni pentru sănătate

Sucurile din supermarketuri sunt adesea pline de zaharuri și sărace în nutrienți esențiali, de aceea prepararea unui suc natural acasă devine alegerea optimă. Află de ce sucul de sfeclă și morcov ar trebui să devină băutura ta preferată de dimineață!

De ce sucul de sfeclă și morcov este numit „aurul roșu”?

Acest mix de legume este o adevărată comoară pentru sănătate. Iată beneficiile fiecărui ingredient:

Sfecla, super-aliment pentru detoxifiere și energie

Antioxidanți puternici: Sfecla este bogată în betaină, un compus care susține detoxifierea ficatului.

Vitamine și minerale: Conține potasiu, vitamina C și acid folic, necesare pentru o inimă sănătoasă și o bună funcționare a sistemului imunitar.

Bogată în fibre: Sprijină digestia și te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp.

Conținut scăzut de calorii: Este ideală pentru cei care doresc să slăbească, fiind o alegere sănătoasă pentru orice dietă.

Morcovii, aliații pielii și ai vederii perfecte

Provitamina A: Morcovii sunt campioni la conținutul de beta-caroten, transformat de organism în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii.

Vitamine antioxidante: Vitamina C și E din morcovi ajută la protejarea celulelor împotriva îmbătrânirii premature.

Întărirea părului și a unghiilor: Mineralele și oligoelementele din morcovi contribuie la un aspect mai sănătos și strălucitor.

Detoxifiere naturală: Ajută la eliminarea lichidelor și la prevenirea constipației.

Când și cum să consumi acest suc?

Nutriționiștii recomandă consumul acestui suc dimineața, pe stomacul gol. De ce?

Îți oferă energie instant: Nitrații naturali din sfeclă îmbunătățesc circulația sângelui și oxigenarea organismului, oferindu-ți o stare de alertă și concentrare.

Detoxifiere optimă: Ingredientele active curăță organismul, eliminând toxinele acumulate peste noapte.

Îmbunătățește digestia: Consumul pe stomacul gol maximizează absorbția nutrienților.

Cum să prepari “aurul roșu” acasă?

Ingrediente:

– 2 sfecle mici (sau una mare)

– 3 morcovi medii

– ucul de la o lămâie (opțional, pentru un plus de gust și vitamina C)

– apă rece sau câteva cuburi de gheață

Mod de preparare

– Spală bine legumele și curăță-le de coajă.- Taie sfecla și morcovii în bucăți mici pentru a le face mai ușor de procesat.- Pune ingredientele într-un blender sau storcător. Dacă folosești un blender, adaugă puțină apă pentru o consistență mai fluidă.- Mixează până obții o băutură omogenă.- Servește imediat, pentru a beneficia de toate vitaminele și nutrienții.

Beneficii pe termen lung

Consumat în mod regulat, acest suc contribuie la:

1. Reducerea riscului de boli cronice, datorită antioxidanților.2. Îmbunătățirea performanței fizice și mentale.3. Piele mai sănătoasă, datorită conținutului ridicat de vitamina A și C.4. O siluetă mai suplă, grație aportului redus de calorii și eliminării toxinelor.

Începe-ți ziua cu “aurul roșu” și bucură-te de energia și sănătatea pe care le oferă!

Sursă text: Click.ro 

 

MAI MULT REALITATEA

Taxă de 25 de lei pentru coletele din afara UE, aprobată în Parlament. Ce trebuie să știe românii înainte ca măsura să intre în vigoare

Parlamentul României a adoptat, marți, 18 noiembrie, legea care introduce o taxă fixă pentru toate coletele cu o valoare sub 150 de euro provenite...

Recomandăm și ...

Ministrul Economiei: Lukoil are o datorie. Noi am mai văzut când unii au făcut datorie în ţara asta, au plecat şi noi am luat praful de pe tobă/ Nu...

Ministrul Economiei, Radu Miruţă, afirmă că firma Lukoil are o datorie către statul român şi atrage atenţia asupra faptului că statul trebuie să recupereze...

Şeful CNAS: „30% din cheltuielile din sănătate sunt asiguraţi de către pacient. Din 10 lei, 3 lei îi scoate pacientul din buzunar”

Un studiu recent realizat de o instituţie de învăţământ superior arată că asiguraţii români suportă din propriul buzunar 30% din cheltuielile necesare serviciilor de...

Miruţă: Mă uit la minister, stau 14 ore pe zi, câte unii sunt foarte buni, dar câte unul… le trimiţi de trei ori foaia înapoi şi o scriu cu...

Ministrul Economiei, Radu Miruţă, spune că în ministerul pe care îl coordonează sunt oameni care muncesc cât mai mulţi dintre colegii lor la un...

ULTIMA ORĂ