Sunday, October 12, 2025

De ce este mai bine să mănânci pești mici, nu mari?

Studiile au arătat că este sănătos să consumăm peștele de mici dimensiuni, îm general cel care este pradă, nu prădătorul. Cel mare poate avea un conținut ridicat de metale grele, potrivit smartliving.ro.

Anșoa, heringul, scrumbia și sardinele sunt toate surse excelente de proteine și micronutrienți precum fier, zinc și vitamina B12 și acizi grași omega 3 benefici pentru inimă, care pot ajuta la scăderea inflamației din organism și la menținerea unui echilibru mai bun al grăsimilor din sânge.

Pentru că aceste specii de pești se mănâncă în întregime (inclusiv oasele minuscule) sunt, de asemenea, bogate în calciu și vitamina D.

Peștii mici sunt, de asemenea, mai puțin contaminanți cu mercur și bifenili policlorurați – uleiuri industriale, în comparație cu speciile mari, cum ar fi tonul și peștele-spadă. 

 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Femeile au un risc genetic mai mare de a dezvolta depresie decât bărbații, confirmă un nou studiu

Femeile poartă un risc genetic mai ridicat de a dezvolta depresie, potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature Communications. Cercetătorii australieni au identificat...

Cea care va deveni probabil prima femeie premier al Japoniei este o împătimită a rockului heavy metal şi cântă la tobe pentru a se relaxa. S-a căsătorit spunând „Da”...

Sanae Takaichi a fost aleasă recent să conducă Partidul Liberal Democrat (PLD), aflat la putere în Japonia. Politiciana în vârstă de 64 de ani...

Cercetătorii au găsit un „comutator” din creier care oprește foamea: ar putea revoluționa tratamentul împotriva obezității

Cercetătorii din Germania, Canada și Marea Britanie au descoperit un mecanism din creier care reglează senzația de foame. O proteină numită MRAP2 acționează ca...

ULTIMA ORĂ