Sunday, September 28, 2025

Sosul de roșii cu mere, un ketchup diferit și mult mai delicios. Cum se prepară delicatesa care va da savoare oricărei mese

Sos de roșii cu mere, deliciul care dă un gust aparte preparatelor

– Mere – 1 kg.- Roșii – 1,5 kg.- Ceapă – 2 buc.- Piper negru măcinat – 0,5 linguriță.- Ardei roșu măcinat – 0,5 linguriță.- Sare – după gust.- Zahăr – 1,5 linguri.- Oțet – 2 linguri.- Usturoi – 6 căței de usturoi.- Ardei iute măcinat – după gust.

Presărați sau radeți usturoiul. Decojiți merele și scoateți semințele. Tăiați ceapa, merele și roșiile în bucăți mici egale. Puneți toate ingredientele tăiate într-o cratiță mare la fiert. Adăugați în oală condimentele uscate, sarea și zahărul. Puneți amestecul la foc mediu timp de 10 minute. Apoi bateți sosul cu un blender și fierbeți la foc mic timp de 40 de minute. 

După terminarea fierberii, adăugați oțet în sos și fierbeți încă 15 minute. Se toarnă sosul finit în borcane sterilizate și se acoperă cu capace sterilizate.

Cât mai costă un brad de Crăciun în 2024. Trei piețe speciale se deschid pe 1 decembrie în Sectorul 6

O altă variantă este sosul de roșii cu mere, prune și ardei

– Roșii – 2 kg.- Prune – 0,5 kg.- Mere – 0,5kg.- Ceapă – 0,5 kg.- Sare – 2 linguri. l.- Zahăr – 3-4 linguri.- Ulei de floarea-soarelui – 150 ml.- Usturoi – 1 căpățână.- Ardei dulce – 2 buc.- Ardei iute – 1 buc.- Cuișoare – 6 buc.- Boabe de piper – 6-8 buc.- Ardei dulce – 5 buc.- Frunză de laur – 2-3 buc.- Nucșoară – 1/2 linguriță.

Spălați bine toate legumele. Curățați prunele și merele de sâmburi. Tăiați grosier ardeii dulci și iuți, roșiile, ceapa și merele. Tăiați prunele în două. Toate legumele și fructele se bat cu un blender sau se trec printr-o mașină de tocat carne. Se fierbe masa timp de 20 de minute, apoi se adaugă zahăr și sare.

Înfășurați cuișoarele, condimentele, boabele de piper și frunzele de dafin în tifon și puneți-le în sos, spun gospodinele iscusite. Turnați uleiul de floarea-soarelui în sos. Gătiți sosul pentru încă 20-30 de minute, apoi scoateți tifonul cu condimentele. La sfârșitul gătitului adăugați în sos nucșoară și usturoi tocat.

Opriți focul și răciți sosul la temperatura camerei. Apoi bateți sosul cu un blender pentru a-l îngroșa. Se pune pe foc, se aduce la fierbere și se oprește imediat focul. Turnați sosul picant în borcane sterilizate.

Câte ouă ai voie să mănânci într-o săptămână fără să îți distrugi ficatul. Recomandările nutriționiștilor

MAI MULT REALITATEA

Mai mult de jumătate dintre români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Nicuşor Dan în politica externă (sondaj)

Mai mult de jumătate dintre români se declară nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Nicuşor Dan în domeniul politicii externe şi de activitatea Ministerului de Externe,...

Recomandăm și ...

Un submarin rusesc din Flota de la Marea Neagră, Novorossiisk, în dificultate în largul Gibraltarului, către Oceanul Atlantic

Un submarin rus de clasa Kilo potrivit nomenclaturii NATO, Novorossiisk, care face parte din Flota rusă la Marea Neagră, dat în folosinţă în 2014,...

Reclamaţie la CNCD împotriva deputatului Nicolae Păun, acuzat de „derapaj homofob”, după ce acesta a susţinut, în social media, că unele ONG-uri „încurajează tinerii romi spre Satana”

Nicolae Păun, deputat din partea minorităţii rome, a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a susţinut, într-o postare pe...

Masacru pe un vapor din SUA. Cel puțin trei oameni au murit, după ce un bărbat a deschis focul de armă. VIDEO

Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar opt rănite într-un atac armat la Southport, North Carolina, după ce un bărbat a deschis focul...

ULTIMA ORĂ