Wednesday, November 19, 2025

Cele mai gustoase chiftele din pește. Sunt dietetice, se prepară simplu și sunt un deliciu

Pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara chiftele de pește. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă, dar și sănătoasă.

eștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente și poate fi consumat atât în stare crudă, cât și gătit. Pentru un stil de viață sănătos pe bază de proteine, peștele este cea mai bună alegere pentru mesele tale.  Indiferent de tipul de pește ales, acesta îți oferă o sursă excelentă de vitamine, precum A, B12, D, E, minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu, proteine și acizi grași esențiali omega-3 și omega-6.

Ingrediente:

500 gr trunchi de cod750 ml de apă1 lingură de oțet sau suc de lămâiesare și piper după gust2 frunze de dafin1 ceapă mare4-5 căței de usturoi1 linguriță cu condimente pentru peștemiezul de la 3 felii de pâine albă1 legătură de mărar verde100 gr de făină sau pesmet50 ml de ulei de floarea soarelui.Mod de preparare

Înainte de a prepara compoziția pentru chiftele, va trebui să pregătești peștele. Pune o oală cu apa la fiert. Adăugă peștele, sare, boabe de piper și foile de dafin. Fierbe trunchiul de cod pentru 15-20 de minute. Apoi transferă-l într-o sită și lasă-l la răcit.

Cum prepari compoziția pentru chiftele de pește

Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului pune două linguri de ulei la înfierbântat. Adaugă ceapa tocată mărunt și las-o la călit doar până se pătrunde ușor și devine sticloasă. Stinge focul și lasă ceapa la răcit până când se răcește și peștele.

Curăță peștele fiert de oase și îndepărtează-i pielea. Apoi, toacă mărunt carnea de pește. Adaug-o peste ceapa călită. Curăță usturoiul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l peste ceapa amestecată cu carnea de pește tocată. Adaugă condimentele și mărarul verde tocat mărunt.

Îndepărtează coaja de la feliile de pâine, apoi înmoaie miezul în supa de pește, răcită. Stoarce bine miezul de pâine și adaugă-l peste celelalte ingrediente.

Pasează toate ingredientele presându-le cu o furculiță, sau folosind un blender, dar nu foarte fin. Nu le transforma în piure.

Trece mâinile prin făină și modelează chiftele sub formă sferică. Apoi le aplatizezi și le rumenești într-o tigaie unsă cu ulei, așezată pe flacăra aragazului. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru a le rumeni uniform.

Servește delicioasele chiftele de pește calde, cu un piure de cartofi și o salată proaspătă. Le poți servi și cu sos de usturoi, sau alături de legume proaspete. Le poți stropi cu suc de lămâie pentru un gust delicios.

MAI MULT REALITATEA

Scandal uriaș în Parlamentul de la Kiev. Opoziția a blocat tribuna oficială și a cerut demisia Guvernului

Membrii fracțiunii fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, „Solidaritatea Europeană”, au cerut dizolvarea cabinetului de miniștri. Parlamentarii au blocat tribuna Radei și au strigat...

Recomandăm și ...

Percheziții în județele Bacău și Satu Mare la persoane cercetate pentru pornografie infantilă, viol şi şanjaj asupra unui minor

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii şi cercetări în Mureş pentru pornografie infantilă, viol şi şanjaj asupra unui minor de 15 ani. Şi în...

Încă o noapte de groază în Ucraina. Rachetele și dronele Moscovei au țintit civilii din oraşul Ternopil. Sunt zeci de victime

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 40 au fost rănite în urma atacurilor rusești intense care au vizat Ucraina în cursul...

FOTO Tranzacție pe litoral – Unul dintre cei mai importanți operatori cumpără un nou hotel de lux

Fondul de investiții RC2, controlat de omul de afaceri Ion Florescu, vinde Hotelul Zenith Conference & Spa, din Mamaia, către Steaua de Mare Hotels...

ULTIMA ORĂ