Sunday, October 12, 2025

De ce beau românii țuică fiartă. Ce beneficii are această licoare strămoșească. Cu ce condimente trebuie să o combini pentru a-i potența efectele

Țuica fiartă, beneficii

Tuica fiarta cu piper este unul dintre cele mai bune “leacuri babesti” contra racelii si una dintre cele mai eficiente metode de a ne incalzi in zilele friguroase.

De asemenea, atunci cand este consumata cu moderatie, tuica fiarta mai are si alte beneficii ce ne feresc de multe alte boli.

Pe langa efectele de ameliorare pe care le are asupra simptomelor de gripa si raceala, tuica fiarta cu piper scade riscul pneumoniei, iar vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si la oxigenarea sangelui. 

Un alt efect pe care-l are tuica fiarta e acela ca “taie grasimile”. Nu e doar o vorba din popor, dar si o concluzie la care au ajuns biochimistii, descoperind ca in tuica de prune se gaseste o enzima care are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere. 

Alte cercetari au ajuns la concluzia ca in extractele distilate de pruna exista mai multe tipuri de substante care accelereaza procesul de producere a celulelor rosii. Totodata, datorita fierului pe care il contine, tuica ar combate si anemia.

Tot in caz de raceala, tuica mai poate fi folosita si pe post de solutie pentru frectie. Prin acest proces, corpul incepe sa transpire abundent si sa elimine prin piele toxinele.

In mod surprinzator, tuica fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului. 

ATENTIE! Toate efectele benefice pe care le are tuica fiarta sunt valabile doar atunci cand consumul este moderat. Atunci cand se exagereaza, efectele pot fi chiar inverse. 

Cea mai bună rețetă de mititei. Ingredientul secret care le conferă o savoare aparte. Multă lume ignoră acest condiment

Cum se prepara tuica fiarta pentru combaterea racelii:

Ingrediente:

– 150 ml tuica;- 6-7 boabe de piper negru;- 3-4 cuisoare;- o lingurita de miere / zahar.

Mod de preparare:

Se toarna tuica intr-un ibric si se condimenteaza cu boabe de piper negru si cuisoare.

Se lasa la fiert la foc mic si se adauga o lingurita de miere de albine / zahar. Se amesteca pana se dizolva complet.

Tuica se ia de pe foc de indata ce incepe sa dea in colocot. 

Se mai poate adauga: mar, lamaie, scortisoara, dupa gust.

Ce trebuie să mănânci de 1 Decembrie. Reteta tradițională care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de Ziua Națională

 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Etapa preliminară a Campionatului European ar putea fi schimbată. UEFA analizează un sistem mai „atractiv” pentru calificări

La un summit de fotbal din Portugalia, preşedintele UEFA, Alexander Ceferin, a recunoscut că sistemul de calificare pentru Campionatul European ar putea fi modificat...

Topul celor mai bune destinații din lume pentru viața de după pensie. Care sunt țările europene aflate în vârful clasamentului

Țările ideale pentru pensionare au priveliști spre mare, veri lungi și sisteme medicale bine puse la punct. Un raport al Global Citizen Solutions, bazat...

Mănăstirea unde a fost canonizat ”Influencerul Lui Dumnezeu”, primul sfânt milenial, a fost distrusă de un incendiu

Un incendiu violent a distrus sâmbătă mănăstirea istorică Bernaga, în nordul Italiei, ducând la evacuarea a 22 de călugăriţe, au anunţat duminică pompierii italieni....

ULTIMA ORĂ