Saturday, September 27, 2025

De ce nu se mănâncă oule de curcă. Care este adevărata explicație?

Majoritatea fermierilor vând ouă de curcă destinate incubației, dar nu pentru consum direct. Din cauza costului de producție și a rarității, ouăle de curcă tind să fie ceva mai scumpe. Aceasta înseamnă că un ou fertilizat este mult mai valoros decât un ou pentru consumul uman; pur și simplu, este mai logic să se crească mai mulți curcani decât să se vândă ouăle lor, scrie g4food.ro

Oul de curcă este mult mai mare decât cel de găină, dar gustul este foarte asemănător cu acesta. Dacă vă decideți să îl includeți în dieta dumneavoastră, este bine să țineți cont de faptul că că tocmai din cauza dimensiunii, ouăle de curcă trebuie gătite mai mult timp în apă și în tigaie. Acest lucru va preveni posibila transmitere a salmonellei, potrivit Modern Farmer

MAI MULT REALITATEA

Mai mult de jumătate dintre români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Nicuşor Dan în politica externă (sondaj)

Mai mult de jumătate dintre români se declară nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Nicuşor Dan în domeniul politicii externe şi de activitatea Ministerului de Externe,...

Recomandăm și ...

Mâncare de vinete grecească – cum se prepară. Rețete simple cu vinete gătite în stil grecesc

Mâncarea de vinete în stil grecesc îmbină gustul bogat al legumei coapte cu arome mediteraneene, oferind preparate savuroase și sănătoase. Rețetele tradiționale sunt simple...

Leandru – secrete pentru flori abundente în fiecare sezon

Leandrul este o plantă apreciată pentru florile sale vibrante și rezistența în grădină sau pe balcon. Cu îngrijirea potrivită, poate înflori abundent în fiecare...

Horoscop săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie 2025. Dragoste, carieră și bani pentru zodii

Horoscopul săptămânii 29 septembrie – 5 octombrie 2025 aduce schimbări importante pentru toate semnele zodiacale.

ULTIMA ORĂ