Monday, October 13, 2025

Cârnați de casă fragezi și gustoși. Secretul pentru un preparat fără egal: gospodinele cu experiență cunosc trucul

Cârnații se numără printre produsele tradiționale cele mai apreciate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iar poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm cât de simplu este, de fapt, să facem cârnați delicioși chiar în propria noastră bucătărie!

În plus, pentru ca aceștia să fie mult mai fragezi decât cei din comerț, este impotant să punem aceste ingrediente speciale în amestecul de carne! Mai precis, este vorba despre semințele de coriandru zdrobite, cât și ienibahar măcinat! Acestea vor oferi cârnaților un gust special, cât și o textură plăcută, mult mai bună decât cea a produselor din comerț!

Ce ingrediente ne trebuie pentru cârnați delicioși de sărbători

Pentru a putea pregăti niște cârnați deosebiți, nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple! Este vorba despre 3 kg de carne de porc, două lingurițe de sare, o linguriță de piper negru măcinat, două lingurițe de boia, o linguriță de semințe de coriandru zdrobite, dar și o linguriță de ienibahar măcinat.

Pe lângă acestea, ne mai trebuie și o căpățână de usturoi zdrobit, mațe de porc curățate și spălate cât mai bine, iar, nu în ultimul rând, vom mai avea nevoie și de 100 ml de apă minerală rece. Odată ce avem toate aceste produse, putem începe să pregătim cârnații!

Cârnați de casă fragezi și gustoși. Secretul pentru un preparat fără egal: gospodinele cu experiență cunosc trucul/ ProfimediaMetoda simplă de a pregăti cârnați

Din fericire, aceștia sunt destul de simplu de făcut! Trebuie să începem prin a amesteca carnea tocată cu usturoiul zdrobit, dar și cu restul condimentelor. Ele trebuie amestecate bine, pentru ca amestecul să aibă un gust cât mai uniform. În acest scop, vom adăuga și apa minerală și vom mai amesteca puțin.

Apoi, tot ce tebuie să facem este să umplem mațele de porc cu amestecul, însă să avem grijă să lăsăm îndeauns de mult loc în capete pentru a le lega cu sfoară. Mai depate, cârnații trebuie agățați înt-un loc aerisit, pentru ca excesul de apă să se scurgă. Dacă vrem ca aceștia să aibă un gust mai tradițional, îi putem afuma la rece cu lemn de esență tare, la o temperatură de sub 25 de grade, maxim două zile.

Sursă text: Click.ro 

MAI MULT REALITATEA

Bucureşti, primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene / Locul 9 în topul statelor UE în ceea ce...

Bucureştiul ocupă primul loc în topul preţului la energie electrică raportat la puterea de cumpărare din 33 de capitale europene şi locul 9 în...

Recomandăm și ...

Meciul România – Austria: Virgil Ghiţă: E una dintre cele mai frumoase zile din cariera mea de fotbalist

Virgil Ghiţă a declarat, duminică seară, după victoria din meciul cu Austria, scor 1-0, că pentru el este una dintre cele mai frumoase zile...

„Războiul s-a încheiat”, proclamă Donald Trump înainte de a pleca spre Israel

Preşedintele american Donald Trump le-a spus jurnaliştilor că „războiul s-a încheiat” în Gaza, înainte de a urca, duminică, la bordul Air Force One care...

Meciul România – Austria: Ianis Hagi – Când e Ghiţă în teren, centrările mele îl găsesc pe el în careu. Nu e o coincidenţă / Suntem fericiţi, dar suntem...

Ianis Hagi a declarat duminică seară, după meciul cu Austria, scor 1-0, că el şi colegii săi sunt fericiţi, dar şi realişti şi ştiu...

ULTIMA ORĂ