Thursday, November 20, 2025

Pavlova cu fructe de iarnă. Rețeta simplă a desertului elegant și plin de arome. Mod de preparare

Pavlova surprinde prin contrastul dintre crusta crocantă și interiorul moale și aerat al bezelei. Crema catifelată, cu note de vanilie, echilibrează dulceața desertului. Fructele de iarnă adaugă un strop de prospețime și aciditate. Rodia aduce o notă crocantă și un gust ușor acrișor, iar citricele completează tabloul cu savoarea lor dulce-amăruie.

Se servește proaspătă, de preferat imediat după asamblare, pentru a păstra texturile distincte. Este un desert perfect pentru mesele festive sau pentru a adăuga o notă de rafinament unei cine în familie.

Decorul vibrant transformă pavlova într-o adevărată piesă centrală pe masa de sărbătoare. Descoperă aici și rețeta de pavlova sub formă de ruladă cu jeleu de zmeură. În continuare, îți oferim varianta rețetei cu fructe de iarnă, detaliată pas cu pas.

Pavlova cu fructe de iarnă – Ingrediente

Ai nevoie pentru acest desert elegant și delicios de ingrediente pentru bază, constând dintr-o bezea fermă, pentru cremă și pentru decor. Urmărește mai jos care sunt acestea.

Pentru bezea:4 albușuri de ou (la temperatura camerei)200 g zahăr tos fin1 linguriță oțet alb sau zeamă de lămâie1 linguriță amidon de porumb1 linguriță esență de vanilie.Pentru cremă:250 ml smântână pentru frișcă (rece)2-3 linguri zahăr pudră (după gust)200 g mascarpone (opțional, pentru extra cremozitate)1 linguriță esență de vanilie.Pentru decor:Semințele de la o rodie1-2 clementine, feliate subțirefelii de portocale multicolorecâteva frunze de mentă (opțional)puțin zahăr pudră, pentru decor.Rețeta de Pavlova cu fructe de iarnă – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru baza desertului, preîncălzește cuptorul la 120 de grade Celsius. Apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Desenează un cerc de aproximativ 20 cm pe hârtie, ca ghid pentru forma bezelei. Folosește o tavă cu diametrul de 24-25 cm.

Trufe de ciocolată cu coniac. Rețeta unor mici bijuterii culinare – Mod de preparareCum prepari bezeaua de albușuri

Presară albușurile cu un praf de sare și mixează-le la viteză medie până când obții o spumă fermă, dar nu uscată.

Adaugă treptat zahărul, câte o lingură, mixând bine după fiecare adăugare, până când bezeaua devine lucioasă și fermă.

Încorporează oțetul, amidonul și esența de vanilie, amestecând delicat cu o spatulă.

Transferă bezeaua pe hârtia de copt, formând un cuib cu marginile mai ridicate decât centrul.

Coace bezeaua timp de 1.5 ore, apoi oprește cuptorul și lasă bezeaua să se răcească complet în cuptor, cu ușa întredeschisă.

Citește continuarea aici

Chec cu fructe uscate și nuci. Un desert delicios, cu textură bogată

MAI MULT REALITATEA

Taxă de 25 de lei pentru coletele din afara UE, aprobată în Parlament. Ce trebuie să știe românii înainte ca măsura să intre în vigoare

Parlamentul României a adoptat, marți, 18 noiembrie, legea care introduce o taxă fixă pentru toate coletele cu o valoare sub 150 de euro provenite...

Recomandăm și ...

Rogobete: Necesarul de resursă umană pentru complexitatea cazului este diferit. Vom ţine cont de toţi aceşti parametri pentru a norma corect, pentru că atunci vom putea evita situaţii de...

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, afirmă că secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din spitalele care tratează cazuri cu complexitate ridicată se confruntă cu probleme...

Putin anunţă construirea a 38 de noi reactoare nucleare la Conferinţa AI Journey, la Moscova, la care a fost primit de către un robot dansator. Centralele urmează să fie...

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, a Conferinţa AI Journey, la Moscova, la care a fost primit de către un robot dansator, construirea...

Ministrul Sănătății: Gărzile nu pot fi considerate vechime suplimentară. „Ziua de muncă e zi, indiferent câte ore lucrezi”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a explicat că gărzile făcute de medici în spitale nu pot fi considerate, în mod suplimentar, vechime în muncă.

ULTIMA ORĂ