"Cred că va supravieţui în cele din urmă". Premierul Robert Fico, conştient după o operaţie de câteva ore

Premierul slovac Robert Fico, aflat în stare “critică” după ce a fost rănit miercuri de mai multe gloanţe a suferit o intervenţie chirurgicală care a decurs bine, a declarat viceprim-ministrul Tomas Taraba pentru BBC, relatează joi AFP.

  • “Cred că va supravieţui în cele din urmă”, a declarat Tomas Taraba, potrivit căruia operaţia a decurs bine.
  • “El nu se află într-o situaţie care să-i ameninţe supravieţuirea în acest moment”, a precizat el.

Anterior, ministrul de Interne Matus Sutaj Estok indicase, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de medici că premierul se afla “într-o stare critică”.

Robert Fico şi-a recăpătat cunoştinţa după o operaţie de câteva ore, a relatat presa locală citată joi de dpa.

Cu toate acestea, nici postul de televiziune TA3, nici ziarul Dennik nu au furnizat miercuri noaptea informaţii suplimentare despre starea de sănătate a premierului slovac.

Robert Fico a fost supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în oraşul Handlova, notează EFE.

Potrivit ministrului Apărării, Robert Kaliniak, care s-a deplasat la spitalul unde a fost operat premierul, acest atentat este “un atac politic” la care va trebui să “reacţionăm în consecinţă”.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri, în plină stradă, după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova. Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

 

Recomandăm și ...

Zeljko Kopic, concluzii după succesul cu Csikszereda: „Trebuie să fim foarte serioși”

​Dinamo București a câștigat manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLiga României, reușind să se impună pe Arena Națională cu scorul de 2-0 în duelul cu Csikszereda.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

Poliția kosovară a închis cele șase sucursale ale băncii sârbe din nordul Kosovo, în virtutea unui decret care interzice tranzacțiile comerciale în dinari sârbi începând cu luna februarie, potrivit AFP.

Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

"În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian", a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat."Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni", a spus Erdogan, care...

ULTIMA ORĂ