VIDEO Prima News – Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!”

Republica Moldova exporta în România, în trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grâu, iar după începerea războiului, în trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 de tone de grâu, pentru ca în trimestrul III al anului 2023 cifra să urce exploziv, la 317.000 de tone.

Invitat în cadrul emisiunii Proiect de țară: România de la Prima News, Cezar Gheorghe, expert în piața de cereale, vorbește despre ipoteza potrivit căreia nu Moldova exportă, de fapt, ci acolo doar se duc mărfurile din Ucraina, unde sunt înregimentate și ștampilate, înainte de a veni și rămâne în România, transmite Prima News.

MAI MULT PROFIT

Recomandăm și ...

Localitatea din România în care zilierii câștigă 100 de euro pe zi. Sunt plătiți mai bine ca în Spania. „Acolo ești sclav”

În județul Vaslui, pe Valea Prutului, zilierii sunt plătiți mai bine ca în Spania la cules de cireșe.  

Tensiuni în Ierusalim. Arestări și răniți la un nou protest împotriva lui Netanyahu. Reacția poliției | GALERIE FOTO

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în timpul unui protest antiguvernamental care a avut loc, luni seară, în Ierusalim, potrivit unei declaraţii a unui purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, citate de CNN.

Peste 40 de ONG-uri românești propun înființarea a două noi posturi de comisar european

Peste 40 de organizații ale societății civile din România, cu expertiză în domeniile climă, energie, agricultură și biodiversitate, propun înființarea a 2 noi posturi de comisar în cadrul Comisiei Europene, într-un document de poziție în care se afirmă că Pactul Verde European trebuie dublat...

ULTIMA ORĂ