Ucraina va introduce întreruperi de energie electrică în toată țara începând de astăzi

Ucraina va introduce opriri de energie, din oră în oră, pentru consumatorii industriali și casnici, începând cu ora locală 18:00 și la miezul nopții.

Restricțiile nu vor afecta instalațiile de infrastructură critică, a declarat operatorul energetic de stat ucrainean, Ukrenergo, la 19 mai, scrie kyivindependent.com.

O recentă intensificare a loviturilor rusești a pus la grea încercare rețeaua de energie electrică a Ucrainei, mai multe centrale electrice fiind distruse sau dezactivate.

Din cauza deficitelor de energie electrică rezultate, Ucraina a început să implementeze întreruperi de curent pe 15 mai.

Aceste restricții ar putea dura până în luna august, a declarat Iurii Boiko, un consilier al premierului Denys Shmyhal.

„Dacă vorbim despre restricțiile (de alimentare cu energie electrică) care au început acum o zi, va trebui să trăim în aceste condiții, conform estimărilor mele, până în august”, a declarat Boiko în timpul unei conferințe de presă la 16 mai.

Ucraina s-a confruntat anterior cu pene de curent în toamna și iarna anilor 2022 și 2023, când o campanie masivă de rachete rusești a distrus jumătate din rețeaua electrică a țării.

 

MAI MULT ADEVARUL

Recomandăm și ...

Ce s-a întâmplat când jucătorii României s-au întors la baza de antrenament, în Germania. Surpriza de care au avut parte

Echipa naţională a României a revenit, luni seară, la baza de pregătire EURO 2024 de la Würzburg după meciul disputat împotriva Ucrainei.

"Vacanța rece", noua tendință apărută în turism. Destinația de vis preferată de tot mai multe persoane

Verile devin tot mai călduroase în Europa, iar multe persoane aleg destinații de vacanță mai răcoroase, unde temperaturile depășesc cu greu 20 de grade Celsius.

Operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu vor fi incluse în patrimoniul UNESCO. Când va fi făcut anunțul oficial

Ansamblul sculptural al lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu a primit recomandarea oficială pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.  

ULTIMA ORĂ