Arhiepiscopul Teodosie, noi declarații controversate: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit

spot_img

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat miercuri, la Radio Dobrogea, că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului fusese întrebat de o femeie căsătorită cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Declarația arhiepiscopului vine după ce a sfătuit, într-o emisiune recentă la același post de radio, o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț că aceasta „trebuie să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu „să-i suplinească” bărbatului empatia.

„După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea, potrivit relatării News.ro.

IPS Teodosie răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor, la această emisiune.

„Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat Arhiepiscopul.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Șeful ANPC, șocat de prețul unei sticle de apă plată într-un supermarket din Costinești

Director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel a evidențiat într-o postare pe Facebook cum prețul unei sticle de apă poate sări de la aproximativ 2,5 lei la 16 lei în stațiunea de la Marea Neagră. „Lungul drum al unei banale...

Afacerile producătorului italian de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România au scăzut cu 15,2% în 2023, ajungând la 353,4 milioane de lei

Producătorul italian de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România, care deţine o fabrică în localitatea arădeană Chişineu-Criş, judeţul Arad, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 353,4 mil. lei (aproximativ 71,5 mil. euro), în scădere cu 15,2% faţă de anul anterior, când compania a...

Grecii dau vina pe unguri, bulgari și români pentru scumpiera curentului electric. ”Importă haotic de la noi”

Companiile de furnizare a energiei electrice din țările din Europa Centrală și de Sud-Est importă energie electrică de pe piața elenă, scrie presa din Grecia.

ULTIMA ORĂ