După vizita lui Viktor Orban la Moscova, Ucraina transmite Ungariei că nu poate exista niciun acord de pace bazat pe narativele Rusiei

spot_img

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, i-a spus omologului său maghiar, Peter Szijjarto, în timpul discuțiilor de miercuri de la Washington, că nicio inițiativă menită să încerce să pună capăt războiului Moscovei din Ucraina nu ar trebui să se bazeze pe narativele rusești, scrie Reuters.

Întâlnirea lor în marja summitului NATO a avut loc loc după ce prim-ministrul ungar Viktor Orban a vizitat Kievul, Moscova și Beijingul pentru discuții pe care le-a prezentat drept o „misiune de pace”.

Liderul maghiar, care s-a opus în mod regulat ajutorului militar acordat Ucrainei, a propus în timpul vizitei sale la Kiev ca președintele Volodimir Zelenski să ia în considerare o încetare a focului, pentru a accelera procesul de pace, o idee respinsă de Ucraina.

Kuleba a transmis, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X, că l-a informat pe Szijjarto în timpul discuțiilor lor cu privire la situația de pe câmpul de luptă și la pregătirile pentru continuarea summitului privind Ucraina care a avut loc în Elveția în iunie.

„În acest context, am subliniat că nicio inițiativă de pace nu se poate baza pe narativele Rusiei”, a precizat Kuleba.

Oficialii de la Kiev au respins ideea unui armistițiu, spunând că acesta ar duce doar la mai multe atacuri rusești ulterior. Aceștia au declarat că nu există nicio alternativă la planul Kievului pentru un acord, plan care cere ca trupele ruse să părăsească teritoriul ucrainean.

Ca răspuns la inițiativa lui Orban privind încetarea focului, președintele Vladimir Putin și-a reiterat cererile ca Ucraina să renunțe la aspirațiile sale pentru aderarea la NATO și să cedeze cele patru regiuni ucrainene parțial ocupate de Rusia.

Kievul afirmă că acest lucru ar echivala cu o capitulare.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Ciucă, răspunde atacurilor din Coaliție. Liderul PNL: Noi facem lucrurile pe față, nu pe dos

Nicolae Ciucă spune că și-a asumat în fața colegilor săi din partid să candideze la prezidențiale. Liderul PNL a declarat în direct la Digi24 că nu s-a dus la Washington doar pentru a face acest anunț și că nu-l afectează glumele și criticile venite...

Trump i-a cerut lui Robert F. Kennedy Jr să-l ajute în campanie. O înregistrare audio cu cei doi a fost „scăpată” pe internet

Candidatul republican la președinție Donald Trump i-a cerut lui Robert F. Kennedy Jr, care candidează ca independent în cursa pentru Casa Albă, că ar putea face ceva pentru a-i sprijini campania electorală, potrivit unui clip audio cu un apel telefonic între cei doi, „scăpat”...

Orașul în care toți locuitori aleargă alături de primar, pentru a-l ajuta să slăbească

Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene, intenţionează să slăbească şi aproape tot oraşul său a decis să alerge cu el, pentru a-l încuraja, scrie notizie.it.  

ULTIMA ORĂ