Peste 2.200 de apeluri la 112 privind prezenţa unor urşi, în acest an! Anunț oficial de la STS

spot_img

Potrivit unui grafic transmis, miercuri, de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, se observă o creştere a numărului de apeluri la 112 care anunţă prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora. În anul 2019 – 1.654 apeluri, în 2020 – 1.757 apeluri, în 2021 – 6.269 apeluri, în 2022 – 3.473 apeluri, iar de la începutul anului 2024 şi până în prezent – 2.264 apeluri.

O tânără în vârstă de 19 ani, din Iaşi, a fost ucisă, marţi, de un urs pe traseul Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.

Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat”, a informat, la acel moment, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Situație alarmantă! S-au înmulțit atacurile urșilor. Iată HARTA cu zonele de risc

MAI MULT REALITATEA

Recomandăm și ...

Est-europenii stau la coadă pentru cumpărarea celui mai mare producător de trenuri din Spania: Trenul de foarte mare viteză Avril de la producătorul spaniol Talgo

Europa de Est poate că nu exce­lează la calitatea infrastructurii fero­viare şi nici a serviciilor de transport cu trenul, dar producătorii ei de material feroviar rulant au planuri ambiţioase.

Suspecții crimei din Vaslui au fost prinși. Un bărbat și o femeie ar fi abandonat cadavrul descoperit în geamantan pe marginea drumului

Cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-un geamantan pe marginea drumului într-o localitate din Vaslui. Suspecții crimei au fost filmați de camerele de supraveghere în timp ce cărau trolerul pe ulițele satului. Ar fi încercat să scape, dar au fost văzuți în București, de...

ULTIMA ORĂ