Trei consilieri de la Casa Albă, chemați de republicani să dea explicații cu privire la sănătatea lui Biden

spot_img

Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentanților din SUA, condus de republicani, a citat miercuri trei consilieri seniori ai Casei Albe, cerând să participe la depoziții cu privire la sănătatea președintelui democrat Joe Biden, a informat Axios, relatează Reuters.

Potrivit Axios, comitetul i-a citat pe asistentul principal al primei doamne, Jill Biden, Anthony Bernal, șeful adjunct al personalului Annie Tomasini și consilierul principal Ashley Williams.

Mișcarea denotă dorința republicanilor de a investiga dacă unii dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Biden au ascuns adevărata stare a președintelui în vârstă de 81 de ani într-o anchetă care ar putea dura mai multe luni.

Biden şi-a exprimat frustrarea faţă de ceea ce el a numit un efort al „elitelor” de a-l forţa să iasă din cursa prezidenţială împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020, după dezbaterea dezastruoasă din 27 iunie, când a avut o prestație slabă, cu multe momente ezitante și bâlbâieli.

De atunci, Joe Biden s-a confruntat cu mai multe apeluri atât din tabăra sa, cât și din exterior de a se retrage. 

Inclusiv actorul George Clooney, un important colector de fonduri pentru Partidul Democrat și susținător al formațiunii, a afirmat miercuri că președintele Joe Biden nu mai este aceeași persoană care a câștigat Casa Albă în 2020 și a spus că acesta ar trebui să renunțe la candidatura sa din cursa prezidențială din noiembrie.

Biden în schimb rămâne încăpățânat în hotărârea sa de a rămâne în cursa prezidenţială, afirmând că este încrezător că alegătorul obișnuit îl doreşte în continuare candidat al Partidului Democrat.

Casa albă de altfel a spus că „nu este necesar” un test cognitiv pentru Joe Biden, în timp ce purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a negat că Biden ar suferi de Alzheimer sau vreo formă de demență.

MAI MULT HOTNEWS

Recomandăm și ...

Nicolae Ciucă mai explică o dată de ce vrea să candideze la președinția României: „Sunt oarecum obligat prin angajamentul luat în faţa BPN” / Cum răspunde după ce a...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marți seară că şi-a asumat în faţa colegilor săi de partid, încă din noiembrie, când a avut loc la Sinaia Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL, o candidatură din partea formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al României și...

Ce se întâmplă dacă-ți cântă cucuveaua? Originile superstiției au fost explicate de știință, iar concluziile sunt surprinzătoare

Într-o încercare de a sublinia diferența între știință și pseudoștiință, biologul și exploratorul Alexandru N. Stermin a explicat și acele aspecte care au generat prostul renume al  cucuvelei sau bufniței.Sunt oameni care cred că bufnițele știu când moare cineva, iar cântecul lor în apropierea...

ULTIMA ORĂ