Fiul președintelui Biden, dat în vileag de fosta iubită. Zoe Kestan a declarat în instanță că Hunter Biden consuma cocaină crack cu noaptea-n cap

Fiul președintelui Biden, dat în vileag de fosta iubită – Hunter Biden consuma cocaină crack cu noaptea-n cap

Fosta iubită a lui Hunter Biden a depus mărturie despre consumul aproape constant de cocaină crack la hoteluri somptuoase în cadrul procesului penal în care procurorii încearcă să demonstreze că fiul președintelui american Joe Biden a mințit în legătură cu dependența sa pentru a cumpăra ilegal o armă.

Jurații au auzit că Hunter Biden pregătea crack la luxosul Chateau Marmont din Los Angeles sau petrecea zile întregi în camere de hotel drogându-se în lunile dinaintea achiziționării armei sale din 2018, potrivit fostei sale iubite, scrie reuters.com.

„Își dorea să fumeze imediat ce se trezea”, le-a spus Zoe Kestan juraților, în timp ce descria întâlnirile cu un traficant de droguri „înfricoșător” și căutarea de instrucțiuni pe internet pentru a transforma cocaina pudră în crack.

Kestan a depus mărturie la primul proces al fiului președintelui american, în care procurorii încearcă să demonstreze că Hunter Biden a mințit cu bună știință în legătură cu consumul de droguri în documentele de control atunci când a cumpărat un revolver în octombrie 2018.

Kathleen Buhle, care a divorțat de Hunter Biden în 2017, a depus, de asemenea, mărturie timp de aproximativ 20 de minute pentru a descrie cum a descoperit prima dată că acesta consuma droguri.

Procurorii au mai spus că intenționează să o cheme pe Hallie Biden, văduva regretatului său frate Beau Biden.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a pledat nevinovat la trei acuzații potrivit cărora nu a dezvăluit consumul de droguri ilegale atunci când a cumpărat arma și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile.

Biden a recunoscut public consumul de droguri din trecut, inclusiv în cartea sa de memorii. El i-a spus judecătorului în acest caz, la o audiere din 2023, că a fost treaz din 2019.

Apărarea spune că nu a existat intenția de a înșela

Avocatul apărării, Abbe Lowell, a replicat că Hunter Biden nu folosea droguri la momentul respectiv și că nu a avut intenția de a înșela. Lowell a presat un agent FBI să recunoască faptul că procurorii au avut dovezi ale dependenței lui Biden doar înainte sau după, și nu în timpul în care a deținut arma.

Procesul urmează unei alte premiere istorice – condamnarea penală de săptămâna trecută a lui Donald Trump, primul președinte american găsit vinovat de o infracțiune. Trump este contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie.

Kestan a descris, de asemenea, un mesaj al lui Hunter Biden, în care acesta a spus, la o lună după achiziționarea armei din octombrie 2018, că s-ar putea să se dezmeticească, dar „voi fi întotdeauna un dependent”.

Apărarea s-a străduit să arate că procurorii nu au prezentat prea multe dovezi că Hunter Biden consuma droguri în octombrie 2018, când a cumpărat arma.

La interogatoriul lui Lowell, Kestan a declarat că nu l-a văzut în săptămânile de dinainte și de după achiziționarea armei. Ea a recunoscut, de asemenea, că atunci când s-a descris ca fiind mereu un dependent, a folosit limbajul asociat cu persoanele care se recuperează din abuz de substanțe.

În mod similar, Lowell a obținut mărturia unui agent FBI care a arătat că cea mai mare parte a mesajelor lui Hunter Biden prezentate de procurori despre consumul de droguri au precedat cumpărarea armei sau au fost trimise la câteva luni după ce arma a fost luată de la Hunter Biden.

Lowell s-a folosit, de asemenea, de interogatoriul său încrucișat cu Erika Jensen, agentul FBI care a fost chemat de acuzare, pentru a încerca să submineze sugestiile potrivit cărora Hunter Biden a folosit 151.000 de dolari în retrageri de numerar în jurul momentului achiziționării armei pentru a cumpăra droguri.

Jensen a recunoscut că nu știa dacă banii au fost cheltuiți pe cazare, de exemplu.

Procurorul Derek Hines a menționat că Hunter Biden folosea carduri de debit, nu numerar, pentru alcool și alte cheltuieli la acea vreme.

„Traficanții de droguri acceptă carduri?” l-a întrebat Hines pe Jensen. „Nu din experiența mea”, a răspuns ea.

Tot miercuri, principalii republicani din Camera Reprezentanților a SUA care conduc o anchetă de destituire a lui Joe Biden au cerut Departamentului de Justiție să îl urmărească penal pe fratele său James, precum și pe Hunter, pentru că ar fi mințit în cadrul anchetei lor.

 

MAI MULT ADEVARUL

Recomandăm și ...

Summitul de la Bruxelles s-a terminat fără o decizie pe tema posturilor de conducere din UE. Cum s-a evaporat șansa uui acord rapid

Liderii Uniunii Europene au încheiat luni o discuție pe tema posturilor de conducere ale blocului comunitar în următori cinci ani fără a ajunge la un acord, urmărind în schimb să ia o decizie la summitul de săptămâna viitoare, scrie Reuters. Potrivit Politico, peranțele unui...

Războiul pe resurse, continuă. China, interesată de zăcămintele Australiei ce pot fi folosite în industria auto

Prim-ministrul chinez Li Qiang şi-a încheiat marţi turneul diplomatic în Australia vizitând o rafinărie de litiu controlată de China în Perth, în Australia de Vest, semn al interesului ţării sale pentru bogatele minereuri australiene indispensabile vehiculelor electrice, informează AFP, relatează Agerpres.Însoţit de circa 20 de responsabili chinezi, al...

Începe Fidelis de iunie 2024: Ce dobânzi oferă Statul

Românii pot subscrie la Fidelis de iunie 2024 începând de astăzi (18 iunie). Cei interesați o pot face prin intermediul BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank. De asemenea, persoanele care au conturi deschise la un...

ULTIMA ORĂ